Alaplı Belediyespor, zirvede amansız bir yarışa tutuştuğu Devrek’ten liderliği rakibini 5-0 yenerek aldı

 ZİRVENİN RENGİ LACİVERT-SARI

 Alaplı Belediyespor haftalardır Devrek’in hüküm sürdüğü zirveyi ele geçirdi. İlk yarının kapanış maçında yenilgisiz lider Devrek’i konuk eden Alaplı, mücadeleyi 5-0 kazanarak puanını 28 yaptı ve rakibini geçerek zirveye kondu.

----------------------

 Dedeman Süper Amatör Lig’de ilk yarının perdesi kapandı. 24 Eylül tarihinde başlayan ve 71 gün süren 11 haftalık ilk yarı periyodu Alaplı Belediyespor’un liderliği ile tamamlandı.  Alaplı Belediyespor,  devrenin kapanış haftasında sahasında konuk ettiği Devrek Belediyespor’u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek,  haftalardır lider olan rakibinden zirveyi aldı. Lacivert-sarılı takım sezonun ilk yarısını 28 puanla lider kapattı.

LİGİN YENİ PATRONU ALAPLI

Alaplı Belediyespor, ligin ilk haftasından itibaren Devrek Belediyespor ile amansız bir zirve yarışına tutuştu. Gökmen Başoğlu yönetimindeki lacivert-sarılı takım, ilk yarının son haftasına kadar sürdürdüğü bu yarışta  ilk yarının finişini gördü.  Sezonun 3’üncü haftasında Kilimli Belediyespor’a karşı aldığı yenilginin ardından 7 haftada yakaladığı yenilmezlik serisiyle dikkat çeken Alaplı, 11’inci ve ilk yarının son haftasında lider Devrek Belediyespor’u konuk etti. Nefes kesen mücadeleden 5-0 galip ayrılan lacivert-sarılı takım, ‘ligin patronu benim’ dedi.

29 ATTI 11 YEDİ

11 haftalık ilk yarı periyodunu  zirvede tamamlayan Alaplı Belediyespor, bu süreçte oynadığı maçlarda 9 galibiyet, 1 yenilgi ve bir beraberlik aldı.  Lacivert-sarılı takım, attığı 29 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü. Artı 18 averaj ve 28 puanla liderliğe yükselen Alaplı Belediyespor, cephesi,  devreyi zirvede tamamlamanın keyfini sürüyor.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

 

Akyol başkanlığını bırakacak

 

 

İlk yarıyı lider kapatan Alaplı Belediyespor’da Kulüp Başkanı Serdar Akyol, başkanlığı bırakacağını söyledi. 10 Aralık’ta yapılacak olağanüstü kongre ile başkanlık koltuğuna Belediye Başkanı Nuri Tekin oturacak.

 

 

**********************

 

 

3 yıldır Alaplı Belediyespor’un Kulüp Başkanlığını yapan Serdar Akyol, görevini bırakacağını söyledi. Kulübün menfaatleri doğrultusunda yönetim kuruluyla birlikte böyle bir karar aldıklarını belirten başkan Akyol, “             10 Aralık’ta yapılacak olan olağan üstü genel kurulda başkanlığı bırakıyorum. Bırakmamın nedeni ise biraz da çıtayı yükseltmek için bırakıyorum. Bu kongrede Alaplı Belediyespor’un başına ise Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin geçecek. Tesis anlamında ve Alaplı Belediyespor’un başarısı için başkanımız takımın başına geçme kararı aldı. Alaplı bu yıl itibaren tesisten tutunda her konuda daha ses getirecek bir çalışma yapacak. Ben şimdiden başkanıma bu görev de tesis anlamında yapacağı güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

 

 

 

DEVRENİN KAPANIŞINI TATSIZ YAPTI

Liderliği kaptıran Devrek Belediyespor cephesi oldukça üzgün olsa da karamsarlığa kapılmıyor. İkinci yarıya umutla bakan kırmızı-beyazlı takım, ilk yarıyı 26 puanla lider Alaplı’nın ardından 2’nci sırada kapattı.  İlk haftalardan itibaren zirvede yer alan kırmızı-beyazlı takım, ilk yarının kapanışını tatsız yaptı. Haftaya 26 puanla lider giren Devrek Belediyespor, farklı yenilgi sonrası zirveden indi. 11 haftada 8 galibiyet 2 beraberlik ve bir yenilgisi bulunan Devrek, 30 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü

 

DEVRENİN ÇIKIŞTAKİ TAKIMI: ZONGULDAK BELEDİYESPOR

İlk 6 haftada galibiyetle tanışamayan Zonguldak Belediyespor, kendi kimliğini  7’inci haftadan itibaren gösterdi. Sezonun ilk  6 haftasında 3 beraberlik ve 3 yenilgi alan mavi-beyazlı takım, son 5 haftada ki tüm maçlarını kazanarak çıkışa geçti.  İlk yarının son haftasında ÇATES’i yenen Zonguldak Belediyespor, son haftalarda ki galibiyetlerle devreyi 18 puanla 5’inci sırada tamamladı.  Zonguldak Belediyespor, 11 maçta 18 gol attı, 10 gol yedi.

 

ÇAYCUMA YÜKSELİŞTE

 

Son haftaların bir diğer formda takımı Çaycumaspor oldu. Lacivert-sarılı takım, ilk yarının son haftalarda yakaladığı yenilmezlik serisiyle Play-Off potasına girdi ve devreyi 19 puanla 4’üncü sırada tamamladı.  İlk yarının son haftasında Kilimli Belediyepor ile 1-1 berabere kalan Çaycumaspor, son 5 haftada 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Yükselişe geçen lacivert-sarılı takım, 21 gol attı,14 gol yedi

 

 

KİLİMLİ DÜŞÜŞTE

 

Zirve yarışının iddialı takımı olarak 8 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi alan Kilimli Belediyespor, devreyi düşüş yaşayarak kapattı. Son 3 haftada galibiyet alamayan sarı-siyahlı takım,  2 basamak gerileyerek 4’üncü sıradan, 6’ncı sıraya düştü. Bu 3 haftada 2 yenilgi ve bir beraberlik çıkaran Kilimli,  18 puanda kaldı.

 

GALİBİYETİ BULUNMAYAN TEK TAKIM: İHSANİYESPOR

 

Tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig’de mücadele eden İhsaniyespor kötü bir sezon yaşıyor. Kozlu takımı 11 haftayı tek bir galibiyet alamadan kapattı. 11 haftada 3 beraberlik ve 8 yenilgiyle 3 puan toplayan Yeşil-sarılı takım, 3 puanla son sıraya demir attı.

 

 

34 Günlük Mola

 

3-4 Aralık tarihlerinde oynanan 11’inci hafta maçlarıyla ilk yarısı sona eren Dedeman Süper Amatör Lig’e 34 günlük ara verilecek. Sezonun ikinci devresi 7-8 Ocak 2017 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak.