Kırmızı-lacivertli takım, Altay’ın 10 numarası Halil Yılmaz’a kancayı taktı

 

ZONGULDAK’IN GÖZÜ 10’DA

 

Bu sezon ki performansıyla yıldızını parlatan Onur Eriş’in satılma ihtimalini göz önünde bulunduran Zonguldak Kömürspor,   10 numara arayışına başladı.  Onur’dan boşalacak o bölgeye genç ve gelecek vadeden bir başka futbolcu düşünen kırmızı-lacivertli takım,  bonservisi elinde olan 23 yaşındaki Halil Yılmaz’a gözünü dikti.

 

*******************************

Haziran ayında yapılacak kongrenin ardından transferde oldukça hareketli günler geçirecek Zonguldak Kömürspor,  yavaş yavaş listesini belirliyor. İç ve dış transferde yeni sezonda kadrosunda görmeyi istediği futbolcularla masaya oturacak kırmızı-lacivertli takım, özellikle 10 numara bölgesi için yoğun bir mesai harcıyor.

ZONGULDAK’IN ROTASI ALTAY

Sızan bilgilere göre; Zonguldak Kömürspor,  U23 Milli takımın en dikkat çeken isimlerinin başında gelen Onur Eriş’in satılmasını göz önüne alarak, bu oyuncunun yerine 10 numara arayışına girdi. Hem kulübün hem de oyuncunun menfaatlerine göre uygun teklifleri değerlendirmeye alması beklenen Zonguldak Kömürspor, Tüm ihtimalleri düşünerek genç ve gelecek vadeden isimlere yöneldi.   Kırmızı-lacivertli takım bu şartlara uygun isimi, 103 yıllık tarihe sahip Altay’da buldu. Kocaelispor’u yenerek 2’nci Lige yükselen Altay’ın 10 numarası Halil Yılmaz ile ilgilendiği öğrenilen kırmızı-lacivertli takımın,  Onur’un takımdan ayrılması halinde bu transferi kongreden sonra bitirmeyi amaçlıyor.

BONSERVİSİ ELİNDE

Ülkenin köklü kulübü Altay’ın 10 numarasını taşıyan 23 yaşındaki genç yetenek Halil Yılmaz’ın siyah-beyazlı ekiple sözleşmesi sona erdi. Zonguldak Kömürspor’un bu transferde en büyük avantajı, Halil Yılmaz’ın bonservisinin elinde olması. Henüz resmi bir girişimde bulunmayan Zonguldak Kömürspor’un  bonservisi elinde olan  futbolcunun transferi için elini çabuk tutmasında fayda var.

 

Eren ARSLANYILMAZ

ALTAY’DA 19 YAŞINDA PROFESYONEL OLDU

Futbola 2009 yılında Altay’da başlayan Halil Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi.  O dönem Yeteneğiyle A takıma göz kırpan 23 yaşındaki futbolcu, henüz 19 yaşındayken kulüp tarafından profesyonelliğe geçti. 2012 yılında profesyonel olan Halil Yılmaz,  2012-2013 sezonunda A takım forması giymeye başladı. Ziraat Türkiye Kupası ve ligde 26 maça çıkan genç oyuncu, siyah-beyazlı formayla ilk profesyonel kariyerinde 6 gol kaydetti.

NİĞDE’DE YARIM SEZON KİRALIK OYNADI

2013-2014 sezonunda ise A2 ve A Takımda 22 maça çıkan Halil, bu sezonu golsüz tamamladıktan sonra 2014-2015 sezonunun devre arasında Niğde Belediyespor’a kiralandı. Bir sonraki sezon ise Altay’da kalan Halil, 22 maçta 4 gol kaydetti. 2016-2017 sezonunda ise 34 maçta görev alan 23 yaşındaki oyuncu, bu maçlarda 2 gol kaydetti.

 

Zonguldak’a 3 kez rakip oldu

Biri Niğde Belediyespor, 2’si Altay formalarıyla

23 yaşındaki futbolcu, Zonguldak Kömürspor’a karşı 3 kez rakip oldu. İlk olarak 2014-2015 sezonunda kiralık olarak oynadığı Niğde Belediyespor’da kırmızı-lacivertli takıma karşı forma giyen Halil, 2015-2016 sezonunda Altay formasıyla iki kez rakip oldu.  

ZONGULDAK’A KARŞI 1 GOLÜ VAR

18 Ekim 2015 tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Zonguldak Kömürspor’a karşı oynayan genç futbolcu, siyah-beyazlı takımı 2-1 öne geçiren golün sahibi olsa da, kırmızı-lacivertli takım, mücadeleyi 4-2 kazanmıştı. Bu maçın rövanşında Halil Yılmaz’ın formasını giydiği Altay, saha ve seyircisi önünde temsilcimizi 2-0 yenişti.

 Onur’un katkısı tartışılmaz
3,5 sezon önce Kestel Belediyespor’dan dönemin antrenörü Cahit Terzi’nin Zonguldak Kömürspor’a kazandırdığı orta saha oyuncusu Onur Eriş, bu sezon parmak ısırtan bir performans sergiledi. Kırmızı-lacivertli takımda başarıdan başarıya koşan 23 yaşındaki genç yetenek, 12 gol ve bir çok asist yaparak takımına önemli katkılar sağladı. Performansıyla da dikkat çeken Onur Eriş, üst liglerde önemli kulüplerin transfer listesine girdi.  Transferin gözdesi halinde gelen kırmızı-lacivertli oyuncu, ayrıca U23 Milli takım formasıyla Bakü’de düzenlenen 4’üncü İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele etti. Zonguldak Kömürspor’da 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç orta saha oyuncusu Ay-yıldızlı takımın oynadığı 3 maçta 90’ar dakika süre alarak dikkat çeken performansıyla göze girdi.