Zonguldak Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Bakır, geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-0 yendikleri Alaplı Belediyespor maçında çıkan şiddet olaylarını tekrar basın açıklaması yaparak kınadı. 

Zonguldak Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Bakır, sakat ve cezalı oyuncularının olduğunu ifade ederek, altyapıda ki gençlerle ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklarını vurguladı. 

Futbol şiddeti istemediğini söyleyen Bakır, “Ama hiçbir zaman şiddet olaylarını kabul etmiyorum ve kınıyorum. Bu Amatör Küme de özellikle Zonguldak bölgesinde bu futbol maçların da yapılan bu şiddet olayları Türkiye’de sıralamaya bakınca herhalde ilk sırada Zonguldak’tır. İsterseniz bunu bir araştırın. Onun için herkes elini taşın altına atsın. Artık sahalarımızda bu gibi şeyleri görmek istemiyoruz ”dedi.

“Futbolda şiddeti kabul etmiyorum”

 Futbolda şiddeti hiçbir zaman istemediğini söyleyen Bakır, “Biz Zonguldak Belediyespor olarak kolej takımı havasında centilmence fair play çerçevesinde bu doğrultuda ilerleyeceğiz. Yine gençleşmeğe gideceğiz, önümüzde ki sezon için. Ama hiçbir zaman şiddet olaylarını kabul etmiyorum ve kınıyorum. Bu Amatör Küme de özellikle Zonguldak bölgesinde bu futbol maçların da yapılan bu şiddet olayları Türkiye’de sıralamaya bakınca herhalde ilk sırada Zonguldak’tır. İsterseniz bunu bir araştırın. Onun için herkes elini taşın altına atsın. Artık sahalarımızda bu gibi şeyleri görmek istemiyoruz. İnsanlar benim konuştuklarımı her tarafa çekebilirler. Ama ben şunu söylemek istiyorum. Biz söylediğimiz lafın arkasındayız. Geçen gün basın toplantısında söylediğimiz cümlelerin arkasındayız. Ama Alaplı halkı bizim dostumuzdur. Yaptığım açıklama da ne Alaplı halkını ne de belediye başkanını kesinlikle hedef almadık. Alaplı Belediyespor hedefi bizi ilgilendirmez. Biz Zonguldak Belediyespor olarak takımda 3 tane genç futbolcumuz var. Onlarla devam edeceğiz. Fair play çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. Sadece Alaplı seyircisi ve olaya karışanlar bize o gün taşlayanlar mega fonla maçın başından sonuna kadar mega fonla küfür ettiler. Kimse de olaya karışmadı. Doksan dakika boyunca küfür ettiler. Ona rağmen 17 yaşında ki çocuğumuz gitti golünü attı. “

“Gençlerimizle elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz”

Sakat ve cezalı oyunculara rağmen play off için gençlerle ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini ifade eden Abdullah Bakır, “Ligin sonu geliyor. Ercüment’e 5 maç ceza vermişler. Önder, Yunus Emre, Ebubekir sezonu kapattı. Tamam bizimde play of hedefimiz var. Ondan vazgeçtik. Ama altta da küme düşmemeye oynayan takımlar var. O yüzden çıkacağız elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız. Her takıma da eşit mesafedeyiz. Zaten zor dönemlerden geçiyoruz. Artık takımlar arasında kırgınlıklar bitsin. Futbolda ki hedefimiz gençlerimizle Zonguldak Belediyespor yakışır bir şekilde mücadele edeceğiz. Kulüp takımlarımızda sınıf atlasın. Bölgesel Amatör Ligde de takımlarımız olsun ”dedi.

Emre Can BAYRAM