ZONGULDAK'DA BİR İLK… KİTESURF

Adrenalin tutkununu  Umut Ayoğlu’nda bir ilk daha…

 Zonguldak’ta bir ilk…. Adrenalin tutkununu olan Fen Lisesi öğrencisi Umut Ayoğlu,  Zonguldak’ta daha önce yapılmayanı yaptı. Genç sporcu, uçurtma sörfü olarak bilinen ve gittikçe yaygınlaşan kitesurf’u Zonguldak’la buluşturdu.

 ************

Umut Ayoğlu… Fen Lisesi öğrencisi olan ve aynı zamanda ekstrem sporlarla uğraşan adrenalin tutkunu bir genç… Geçtiğimiz yıl kış ayında Zonguldak sokaklarında snowboard yaparak bir ilki gerçekleştiren Umut Ayoğlu,  bu kez de Kozlu sahilinde kitesurf  (Uçurtma sörfü)  yaptı. Ekstrem sporlara ilgisi olan Umut,  Kitesurf, windsurf ve snowboard  gibi sporlarla uğraşıyor. Umut’un amacı bu sporlartla ilgilenen her genç gibi, ekstrem sporların yaygınlaşması.

UMUT DESTEK BEKLİYOR

Zonguldak'ı adrenalin sporları ile tanıştıran Umut Ayoğlu, amacının "ekstrem sporların yaygınlaşmasını sağlamak ve Türkiye’yi  uluslararası yarışmalarda temsil etmek" olduğunu söyledi. Herkesi, özellikle de gençleri spor yapmaya davet eden Umut "Zonguldak özellikli yelken sporu için uygun imkanlara sahip. Kozlu sahili windsurf ve kitesurf için merkez olabilir. Kenti yönetenlerden bu anlamda destek bekliyorum" dedi.

 KİTESURF NEDİR?

Kitesurfing, kiteboarding olarak da bilinen, güçlü bir uçurtma ve küçükboard ile beraber sörfçüye su üzerinde özgürce hareket etme olanağı sağlayan bir spor dalı. Bu spor dalı dünyada henüz çok yeni, fakat büyük bir hızla yaygınlaşmakta ve popülaritesi gün geçtikçe artmakta.