Zonguldak Kömürspor, 5’inci hafta konuk ettiği Gebzespor’u 1-0 yendi.  Maça arzulu başlayan kırmızı-lacivertliler, 8’inci dakikada Eren’le 1-0’ı yakaladı. Bu golden sonra oyun olarak inişe geçen Zonguldak Kömürspor, hakemin yanlış kararlarına da maruz kalınca zor anlar yaşadı. Ortada hiç bir şey yokken Hüseyin Yılmaz’ı yardımcısı Tülay Kaymak’ın sözleriyle atan Anıl Demireğen, maçın önüne geçti. Nitekim Zonguldak Kömürspor, zorlandığı maçtan altın değerinde 3 puanı alarak puanını 12’ye yükseltti ve ikinciliğe kondu.

 

 

*********

 

 

 

Bayramı hüsranla kapatan Zonguldak Kömürspor, camiaya ve taraftara Gebzespor’u yenerek geç kalmış bir bayram hediyesi verdi. Son lig maçında Kestel’e boyun eğen kırmızı-lacivertliler, zora soktuğu maçı 1-0 kazanmasını bildi.

İLK YARI BİR GOL BİRDE KIRMIZI KART VARDI

Sahasında son kez seyircisiz oynadığı karşılaşmada Gebzespor’u konuk eden kırmızı-lacivertliler, maça arzulu başladı. Galip gelerek Bayram öncesini unutturmak isteyen Zonguldak Kömürspor Metin’le gole yaklaştı ancak olmadı. Dakikalar ilerledikçe baskıyı iyi arttıran kırmızı-lacivertliler, bu baskının meyvesini 8’inci dakikada aldı. Sol kanattan Hüseyin Tunç’un ortasında penaltı noktasında buluşan Eren Üntürk, aşırtma bir golle takımını 1-0 öne geçirdi. Gole kadar baskın oynayan kırmızı-lacivertliler, oyun olarak düşüşe geçti. Zonguldak Kömürspor, ilk yarının ortaklarında topu rakibe kaptırdı.  

Golden sonra vasat bir oyun oynayan Zonguldak Kömürspor, ilk yarının son anlarında 10 kişi kaldı. Kötü bir yönetim sergileyen orta hakem Anıl Demireğen’e yardımcısı Tülay Kaymak’ta eklenince Zonguldak Kömürspor’da Hüseyin Yılmaz, kırmızı kart gördü. Yardımcı Hakem Tülay Kaymak’ın tam önünde rakibi ile girdiği pozisyonda yerde kalan Hüseyin, hakemden beklediği kararı alamadı. Hüseyin yerden kalmasıyla orta hakemi yanına çağıran Tülay Kaymak, sözleriyle Hüseyin Yılmaz’ın oyun dışı kalmasına neden oldu. İlk yarı Zonguldak Kömürspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

KAZANMASINI BİLDİK

İkinci yarıda bir kişi eksik oynayan Zonguldak Kömürspor, oyunu geride kabullenerek kontra atakla gol aradı. Kanatlardan Suat’ı kullanan kırmızı-lacivertliler, birkaç atak dışında etkili olamadı. Dakikalar ilerledikçe Zonguldak Kömürspor’un direnci arttı. 89’uncu dakikada Suat’ı düşüren Gebzeli Yılmaz hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Kalan bölümü 10’ar kişi oynayan taraflar gol bulamadı ve maç Zonguldak Kömürspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

REZALET

Zonguldak Kömürspor’un 5’inci hafta konuk ettiği Gebzespor’u 1-0 yendiği maçta orta hakem Anıl Demireğen yönetimiyle sınıfta kaldı. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle iki takım kenar yönetimi tarafından tepki alan maçın Ordu bölgesi hakemi, Zonguldak Kömürspor’dan Hüseyin Yılmaz’a anlamsız bir kırmızı kart gösterdi.

Maçtan sonra galibiyete rağmen Zonguldak Kömürspor cephesinde hakem isyan vardı. Kırmızı-lacivertlilerin hocası Cahit Terzi maç sonu sıcağı sıcağına hakemin kötü yönetimine eleştiri getirerek, ‘Ben böyle kötü bir yönetim görmedim. Hakem tam anlamıyla rezalet bir yönetim sergiledi” dedi.

 

 

 

 

 

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

HAKEMLER: Anıl Demireğen *, Tülay Kaymak *, Ali Rıza Kuzucu *

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Ahmet ***, Burak **, Ferhat **, Serkan *, Ahmet Bağış *, Kenan **, Suat ***, Hüseyin Yılmaz *, Eren **(Dk.70 Burçin *), Metin **(Dk.76 Yıldıray *), Hüseyin Tunç **(Dk.46 Mert *)

GEBZESPOR: İbrahim *,Mehmet **, Muhamber **, Oğuzhan **, Yılmaz *, Samet *(Dk.65 Yüksel *), Şener **, Hakan **(Dk.85 Sezgin ?), Yücel **, Güney **, Ali *(Dk.76 Bora *)

KIRMIZI KARTLAR: Dk.37 Hüseyin Yılmaz (Zonguldak Kömürspor), Dk. 89 Yılmaz (Gebzespor)

GOL: Dk.8 Eren (Zonguldak Kömürspor)