Zonguldak Kömürspor, 3 maç aradan sonra İzmir’de Altay’a mağlup oldu

Son 3 haftayı galibiyetle kapatan Zonguldak Kömürspor’da seri İzmir’de sona erdi. Siyah-beyazlı rakibine 2-0 yenilen Kırmızı-lacivertli takım, 3 maç aradan sonra kaybedince 42 puanda kalarak 5’inci sıraya geriledi. Zonguldak’ta Gökhan ve Berkan kırmızı kart gördü.


Zonguldak Kömürspor ne umdu ne buldu… İzmir deplasmanında Altay ile karşılaşan Zonguldak Kömürspor, puan yada puanlar hedeflediği maçta rakibine 2-0 yenildi. 
 Arsinspor, Silivrispor ve Maltepespor galibiyetleriyle çıkışa geçen ve zirve yolunda yeniden iddiasını ortaya koyan Zonguldak 
Kömürspor, Altay ile kozlarını paylaştı. 3 puan hedefiyle İzmir 
Buca Stadı’nda rakibiyle karşılaşan kırmızı-lacivertli takıma evdeki hesap çarşıya uymadı. Sakat ve cezalı oyuncuların fazla oluşu nedeniyle  revizyonun yaşandığı takım, maça istediği gibi başlamaya ve neticesinde sahadan yenilgiyle ayrıldı.                    

1 BASAMAK GERİLEDİK
3 maç aradan sonra İzmir’de Altay’a yenilen Zonguldak Kömürspor, 42 puanda kaldı. Bu puan kaybı nedeniyle Düzyurtspor averajla 4’üncü sıraya çıkarken, Zonguldak Kömürspor, 5. Sıraya geriledi. Öte yandan kıran kıran geçen liderlik mücadelesinde koltuk bu hafta el değiştirdi.  Erzurumspor, Kırıkhanspor’u 3-1 yenince, Tire ve Kızılcabölük’ün puan kaybettiği haftada averajla da olsa zirveye yerleşti.

ALTAY ZONGULDAK’A PATLADI
İzmir’in ve ülkenin köklü kulübü Altay, grupta son 6 haftadır 3 puana hasret kalmıştı. Siyah-beyazlı takım, bu haftaların acısını temsilcimiz Zonguldak’ta çıkardı. Altay, 6 hafta aradan sonra Zonguldak Kömürspor’u 2-0 yenerek şeytanın bacağını kırdı. Siyah-beyazlı takım, ayrıca, ilk yarıda 4-2 yenildiği temsilcimizden rövanşı aldı.



Maçın golleri ve önemli anları:

5. Dakika:  Ev sahibi takımın geliştirdiği atakta sağ kanattan Yiğit'in ortasını Gökhan ceza sahasında topu elle kesince hakem Alpaslan Şen penaltı noktasını gösterdi. 
6. Dakika: topu beyaz noktaya diken Hüsamettin  penaltıyı gole çevirdi (1-0)
42. Dakika:  Batuhan Otyıldız'ın sağdan kullandığı uzun taç atışında ön direkte unutulan Furkan kafayı vurdu, top üstten az farkla auta çıktı. 
43. Dakika:  Altaylı Orhan'ın pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Furkan, rakibinden sıyrılıp vurdu, üst direkten dönen topu Yiğit kafayla tamamlamak istedi, Batuhan Otyıldız topu çizgiden çıkartarak gole engel oldu. 
50. Dakika:  Zonguldak Kömürspor'da penaltıya sebebiyet veren Gökhan,  Hayrullah'a sert bir faul yapınca  ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 
65. Dakika:  Altay'da İsmet ve kaleci Burak arasındaki anlaşmazlıktan yararlanarak araya giren Suat, kaptığı topla soldan ceza sahasına sokuldu. Suat'ın yan direkten dönen topunu Yiğit uzaklaştırdı. 
81. Dakika:  Zonguldak Kömürspor'dan Berkan, hızlı hücuma çıkan Hüsamettin'e sert girince ikinci sarı karttan sonra kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 

90+2. Dakika:  Altay'da Orhan'ın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Furkan, topu plaseyle köşeye yolladı: 2-0.

   Haber-Eren ARSLANYILMAZ