SAĞ BEKE 2 ADAY

Uzun zamandır sakat olan Burak Et’ten faydalanamayan, Selçuk Vural ve Batuhan Otyıldız’dan da pek randıman alamayan Zonguldak Kömürspor, sağ bek transfer için  çalışıyor. Bu bölgeye transfer yapmayı düşünen kırmızı-lacivertli kulübün kulislerinde Reşo Akın ve Cebrail Karayel’in ismi dolaşıyor.

 ******************

Zonguldak Kömürspor, olağan genel kurula odaklanmışken diğer yandan transfer  konusunda çalışmalarını sürdürüyor.  15 oyuncunun sözleşmesi sona eren kırmızı-lacivertli takımda, kalacak gelecek oyuncular merak uyandırırken, edinilen bilgiler transfer çalışmalarının erken başladığı yönünde…

Gelecek sezonun yol haritasını Haziran ayında yapılacak kongreden sonra çizecek kırmızı-lacivertli kulüp, özellikle bu sezon kanayan yara haline gelen sağ bek bölesine birkaç  transfer düşünüyor. Bu bölgenin orijinal sağ beki konumunda olan Burak Et’in sakatlığı nedeniyle neredeyse sezonu maçsız kapatması ve devşirme sağ bek olan Selçuk Vural ile Batuhan Otyıldız’ın beklenen performansı verememesi kulübü, sağ bek transfer için şimdiden harekete geçirdi. Ayrıca  bu 3 futbolcunun da sözleşmesinin sona ermesini göz önünde bulunduran yönetimin sağ  bek transferini önceliğe  alırken bu bölge için birkaç isimi gözüne kestirdiği öğrenildi.

 SAĞ BEK İÇİN ROTA ANKARA VE ALANYA

Zonguldak Kömürspor’un sağ bek transferi konusunda kulislerde iki isim dolaşıyor. Kırmızı-lacivertli takımın 2’nci Lig Kırmızı Grup takımı Buğsaşspor’dan  23 yaşındaki sağ bek Cebrail Karayel ve  geçtiğimiz sezonu Aydınspor’da tamamlayan Süper Lig takımı Alanyasporlu  21 yaşındaki sağ bek Reşo Akın ile ilgilendiği öğrenildi. Zonguldak Kömürspor’un  kongreden sonra bu iki  futbolcunun transferi konusunda çalışmalara başlaması düşünülüyor.

 KİRALIK TRANSFER OLABİLİR
Alanyaspor’da bonservisi olan Reşo Akın, Süper Lig takımı ile 2019 yılında kadar mukavelesi bulunuyor. Bugsaşspor’lu sağ bek Cebrail Karayeli’n de aynı şekilde başkent takımı ile 2 yıllık sözleşmesi var.  Zonguldak Kömürspor’un Bu iki futbolcu hakkında tasarrufu yeni gelecek yönetimin vermesi beklenirken,  kulübün kiralama yöntemine başvurması düşünülüyor.

AYDIN’DA 38 MAÇ 5 GOL
Süper Lig takımı Alanyaspor’da bonservisi olan 21 yaşındaki Reşo Akın, geçtiğimiz sezonu Aydınspor 1923’te tamamladı.  Başarılı kanat oyuncusu, Ege temsilcisi ile Lig ve Türkiye kupasında 38 maça çıktı. 21 yaşındaki oyuncu bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı. Ancak, Reşo’nun formasını giydiği Aydınspor, 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta sezonu 16’ncı sırada tamamlayarak, küme düştü.

BUĞSAŞ’TA 31 MAÇA ÇIKTI
2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında  kiralık olarak  Buğsaşspor’da forma giyen Cebrail Karayel’in bonservisi bu sezon başında Osmanlıspor’dan alındı. Ankara takımı ile 2019 yılına kadar mukavelesi bulunan Cebrail, Buğsaşspor’da 31 maça çıktı.

 

Eren ARSLANYILMAZ