2.Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor alt yapı çalışmaları kapsamında , Zonguldak Kömürspor Spor Okulu açtı. Zonguldak Kömürspor Spor Okulu çalışmalarına Fener sentetik sahada başladı. 6-14 yaş grupları arasında ki sporcular kulüp tarafından verilen malzemeleri giyerek topbaşı yaptı.  Minik elmasların heyecanı görülmeye değerdi.

TFF 2.Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, yaz sezonun açılmasıyla birlikte yeni yetenekler keşfetmek amacıyla Fener sahasında ‘’Zonguldak Kömürspor Spor Okulu’’ açtı.  6-14 yaş grupları arasında ki 50 yakın sporcunun katıldığı Zonguldak Kömürspor Spor Okulunda, antrenörler Metin Aydın, Oğuzhan Akman, Mustafa Göktaş, Sadettin Birinci ve Muhammet Şafak yönetiminde sporcular 2 ay boyunca futbolun temel eğitimlerini alacak. Yaş gruplarına göre farklı antrenman metodlarının uygulanacağı Zonguldak Kömürspor Spor Okulunda yetenekli olan sporcular keşfedilerek,daha sonra lisans çıkartılarak kulüp bünyesine kazandırılacak. Haftanın 3 gününe yayılan antrenmanlarda yaz sezonun tamamlanmasının ardından antrenmanlar hafta sonu da devam edecek.  Zonguldak Kömürspor Spor Okulu antrenörü Muhammet Şafak, amaçlarının kaliteli eğitim vererek, yetenekli oyuncuları bulup A takıma kazandırmak olduğunu söyledi.

Muhammet Şafak; ‘’ Spor Okulluna yoğun bir ilgi var’’

Zonguldak Kömürspor Spor Okulları antrenörü Muhammet Şafak, yoğun bir ilginin olduğu söyleyerek, ‘’Özellikle bundan önce ki çalışmalarda Yaz okulu diye devam eden bir çalışma vardı. Artık Zonguldak Kömürspor için yaz okulu diye bir çalışma yok. Zonguldak Kömürspor Spor Okulları diye bir çalışma var. Bu çalışmalar yılın 12 ayında devam edecek. Şuna kadar 6 yaş ve 14 yaş aralığına kadar oyuncularımız eğitim alıyor. 45 oyuncumuz Zonguldak Kömürspor Spor Okullarında eğitim almaya başladı. Bu sayıda artarak devam ediyor. Yoğun bir katılım var. ’’dedi.

Şafak; ‘’Amacımız A takıma oyuncu kazandırmak’’

Hedeflerinin A takıma oyuncu kazandırmak olduğu ifade eden Şafak, ‘’Bizim en büyük amacımız Zonguldak Kömürspor altyapısına kaliteli bireyler yetiştirmek. Hem de Zonguldak Kömürspor A takıma hazır hale getirmek. Bizim ekibimiz Metin Aydın, Oğuzhan Akman, Mustafa Göktaş, Sadettin  Birinci ve Muhammet Şafak olarak hoca kadrosu ile çalışıyoruz. Antrenmanlarımız şuan itibariyle pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri yapıyoruz. Yaz boyunca da antrenmanlarımız devam edecek. Okullarımız açıldığında da antrenmanlarımız hafta sonu devam edecek.  Biz öncelikle sporcularımızın spor yapmasını hedefliyoruz. Yetenekli oyuncularımızın üzerinde durmaya çalışıyoruz. Spor yapmak çocuklarımızın en kaliteli almaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz’’diye konuştu.

Emre Can BAYRAM