Zonguldak’ın dün, öyle bir konukları vardı ki, hepsi ay-yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada da göğe çekerek önemli başarılara imza attı. Kim mi bunlar? Bunlar;

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu halterci Halil Mutlu, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Taha Akgül…

Kilimli  Madenciler İlköğretim Okulu’nda 'Çevre Günü' dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Çevre Günü temalı yapılan sergiye Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu halterci Halil Mutlu, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Taha Akgül de davetli olarak etkinliğe katıldılar. Organizasyona ayrıca Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Kilimli Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, Gençlik Spor Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

"FEDERASYON BAŞKANLIĞINA TALİBİM”

Milli halterci Halil Mutlu, bir öğrencinin federasyon başkanlığı ile ilgili sorusu üzerine, "Spor yaparken de düşünüyordum. Sporu bıraktım, hala düşünüyorum. İki defa denedim ama maalesef olamadım. Tabi ki olmak istiyorum. Ama bizi yönetenler buna hala müsaade etmiyor. Yoksa biz talibiz" cevabını verdi.

"HALTERDE KÖTÜYÜZ"

Türkiye olarak başka branşlarda şampiyon olamadıklarından yakınan Mutlu, "Biz önceden güreşle beraber kimseyi kendimize rakip görmüyorduk. Bizler güreşçileri rakip gördük hep. Güreşin, halterin, atletizmin elde ettiği başarılar ülkenin başarısına yansıyordu. Bizim amacımız güreşten daha fazla madalya alabilmekti. Bugün baktığımızda tüm beklentilerimiz güreş üzerine oluyor. Bu sefer de güreşçi arkadaşların yükü ağırlaşıyor. Dolaysıyla bizler bu yükü bütün branşlarda hafifletmek istiyoruz. Hepimiz bir şeyler yapmak için gayret ediyoruz. Türk halkı olarak şu an halterle ilgili pek bir şey yok söyleyebildiğim. Söyleyemediğim için güreşçi arkadaşları kutluyorum. Bizim durumumuz pek içler açıcı değil. Gençlerde, yıldızlarda muhakkak başarılar var ama bunun devamını getiremiyoruz. Sizleri ileri zamanlara pek hazırlayamıyoruz. Büyüklerde şu an çok çok kötüyüz" diye konuştu.

KAYAALP: "HEDEFİM OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA”

Rıza Kayaalp ise bir öğrenci tarafından sorulan 'Ne zaman evleneceksiniz' sorusuna, "Olimpiyatlarda altın madalya hedefliyorum. Benim en büyük hedefim olimpiyat. Ailemden, bunu daha çok isteyenler var. Annem, babam ve dedem, babaannem bile önce olimpiyat altın madalyası, sonra evlilik diyorlar. Biz de evlenmek için daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

AKGÜL: "ŞAMPİYONLUK TARİF EDİLEMEZ”

Şampiyon olma duygusunun çok güzel olduğunu ifade eden Taha Akgül, "İstiklal Marşımızı söyletmek çok güzel bir duygu. Bunu yaşayıp anlamak lazım. İnsanların ve özellikle de ailenizin sizinle gurur duyması tarif edilemez bir duygu" dedi.

Daha sonra Kilimli Kaymakamı Murat Kütük tarafından sporculara plaket verilirken, plaketin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren milli sporcular sergiyi gezerek okuldan ayrıldı.