Ankara Tenis Kulübünde 15-21 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılan Senior Türkiye Tenis Şampiyonasında Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün oyuncuları fırtına gibi esti.

Geçtiğimiz yıl bir çok ulusal şampiyonlukları Zonguldak’a getiren Zonguldak’ın 63 yıllık köklü kulübü bu yıl içinde kazanılan 9-10 yaş bayanlar ve erkekler Türkiye Turnuva şampiyonlukları , 12 yaş bayanlar Türkiye turnuvası ikinciliği ve 16 yaş erkekler çiftlerde oynayan kulüp oyuncusunun Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra bir de 40+ Senior Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

ZONGULDAK TENİS İHTİSAS OYUNCUSU MURAT HUT ŞAMPİYON OLDU

Ankara Tenis Kulübündeki şampiyonaya Türkiyenin bir çok şehrinden bir çok tenisçi iştirak etti. Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün lisanslı oyuncusu Murat Hut oldukça çekişmeli geçen karşılaşmalar sonucunda Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. Murat Hut ilk turda Ankaralı tenisçi Murat Güven’i 7/5 ve 7/6 lık skorlarla 2-0 yendi. Daha sonra İstanbul Yücespor tenis kulübünden Resul Aşçıoğlu ile karşılaşan Murat Hut bu maçı da 6/1 ve 6/4 lük skorla 2/0 kazandı. Çeyrek finale yükselen Murat Hut bu turda İstanbullu tenisçi Osman Karaman ile karşılaştı ve rakibini 6/2 - 2/6 - 6/2 ‘lik skorlarla 2-1 mağlup etti. Yarı finalde Ankara Tenis Kulübü oyuncusu Ayberk Tuna Boylu ile karşılaşan Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü oyuncusu bu maçı da 7/6 - 2/6 -6/3 skorla 2-1 kazanarak finale yükseldi.Final karşılaşmasında da İstanbullu tenisçi Hasan Kaan Göker’i 2/6 - 6/2 - 6/2 lik skorlarla 2-1 mağlup eden Murat Hut Türkiye Şampiyonu oldu.

DİĞER ZONGULDAKLI OYUNCULARDA BAŞARILI MAÇLAR ÇIKARDILAR

Şampiyonaya bayanlar kategorisinde katılan Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün lisanslı oyuncusu Subye Sayın’da çeyrek finale kadar çıkarak Zonguldak’ı başarıyla temsil etti. Ayrıca Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün lisanslı oyuncusu olan G. Sabiha Köktürk şampiyonada final oynayan İstanbullu tenisçi B.İnceçam Syahhan ile yaptığı başa baş mücadele ile takdir topladı. Şampiyonaya katılan diğer Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün lisanslı oyuncusu Mustafa Kundakçı ise şampiyonada oldukça ses getirdi. Çeyrek finale yükselen Mustafa Kundakçı bu turda oldukça ünlü bir isimle eşleşti. Şampiyonaya bayanlar kategorisinde katılan Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün üyelerinden Engin Mocan ve erkekler kategorisinde Süleyman Gezer ile 35+ kategorisinde çeyrek finale kadar yükselen Hüseyin Kundakçı ‘da Zonguldak’ı başarıyla temsil ettiler.

KULÜP BAŞKANI ÖZÇEP TENİSÇİLERİ KUTLADI

Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nün Başkanı Çetin Özçep Türkiye Tenis Şampiyonasında başarılı olan oyuncuları kutladı. Özçep yaptığı açıklamada “Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü 63 yıldır Zonguldak’ı tenis sporunda başarıyla temsil etmektedir.63 Yıllık kültür ve disiplinimizle şehrimizde tenis sporunun öncüsüyüz.Geçtiğimiz yıl başlattığımız ve bu yılda devam ettiğimiz tenis okulumuz ile Zonguldak şehrinin tenise kabiliyetli çocuklarını yetiştirmeye devam ediyoruz.Tarihinde bir çok milli sporcu çıkaran bu kulüp başarılarına daha uzun yıllar devam edecektir.Ankara da yapılan Türkiye şampiyonasında şampiyon olarak kulübümüzün bayrağını dalgalandıran lisanslı oyuncumuz Murat Hut’u ve başarılı maçları ile kulübümüz ve şehrimizi en iyi şekilde temsil eden diğer tenisçilerimizi candan kutluyorum. Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübünün başarılarına katkı sağlayan antrenörlerimize,destek veren üyelerimize,özveriyle çalışan Yönetim Kurulu üyelerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.Bizlere daima destek veren ve aynı zamanda kulübümüzün onur üyesi olan sayın Zonguldak Valimize ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri spor il Müdürümüze de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum”dedi.7