Zonguldak Kömürspor’un 3.Lig ekibi Yeni Orduspor’dan kadrosuna kattığı sağ bek oyuncusu Kemal Cingirt, takımla beraber yaptığı antrenman sonrasında açıklamalarda bulundu.

29 yaşında ki tecrübeli sağ bek oyuncusu Kemal Cingirt, transfer sürecinin zor geçtiğini söyleyerek, köklü bir camiaya geldiğini için mutlu olduğunu vurguladı.

‘’Transfer sürecim biraz zor geçti’’

Tecrübeli sağ bek oyuncu Kemal Çingirt, transferinin biraz sürecinin biraz zor geçtiğini söyleyerek, ‘’Transferim biraz zor oldu. Geç kalmıştık. Biraz uzun sürdü. Bu süreçte baya emek verildi. Bonservis sorun u yüzünden biraz uğraşıldı. O yüzden geç katılmak zorunda kaldım. Son anda da olsa Zonguldak’a geldim. Transferim konusunda Genel kaptan Hakan Hülfikir ve Başkan Süleyman Caner büyük emek harcadı. Çok teşekkür ederim. Kömürspor geldiğim için mutluyum.’’

‘’Üst ligler daha kolay’’

Üst liglerin daha kolay olduğunu ifade eden Cingirt, ‘’Üst liglerde de oynadım. Aslında pek fark yok. Ordu’ya memleketim olduğu için döndüm. Üst liglerde de oynamaya devam edebilirdim. Ama istediğim gibi geçmedi. Lig farkı oluyor. Ama üst lig bence daha kolay. Önemli bir üst lig takınma geldim. Zonguldak’ta üst ligleri hedefleyen bir takım. Camiası olan güzel bir şehir’’diye konuştu.

’Rekabet iyidir’’

Zonguldak Kömürspor’un yeni transferi Kemal Cingirt,rekabetin iyi olduğunu söyleyerek, ‘’Rekabet daha iyidir. Herkesi performansını arttırır. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmak için uğraşacak. Kim şans verilirse sahada elinden gelenin en iyisini yapacak. Hakkeden zaten formaya alacak’’dedi.

Emre Can BAYRAM