Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından düzenlenen Açık Kılıç Turnuvası’nda Zonguldak Ereğlili Ayşe Betül Doğan altın madalya kazandı.  

Samsun’da düzenlenen U 14 Kızlar Kılıç Şampiyonası sona erdi. Turnuvada son olarak U14 Kızlar kategorisinde madalya sahipleri belli oldu.

Bugün oynanan müsabakalar sonucunda Zonguldak ferdi sporcusu Ayşe Betül Doğan, altın madalya kazandı. ICT SK Sporcusu Gökçe Sena Üstün ikinci, İstanbul ferdi sporcusu Defne Çelik ile Pars eskrim GSK sporcusu Alara Cermen üçüncülüğü paylaştı.

GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Ereğli Çilek Eksrim Antrenörü Barış Bahadır, Zonguldak ve Ereğli’ye şampiyonluk getiren sporcusuyla gurur duyduğunu belirterek, “Çok mutluyuz. Sporcumuzla gurur duyuyorum. İnşallah nice şampiyonluklara imza atacağız” dedi.

Altın madalya ile büyük mutluluk yaşayan Ayşe Betül Doğan da eskrim sporunun çok eğlenceli bir spor dalı olduğunu belirtti. Aynı zamanda Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi olan başarılı sporcu, bu sporu kendisine sevdiren antrenörü ile kendisine her zaman destek olan ailesine teşekkür borçlu olduğunu sözlerine ekledi. (Abdullah Karabacak)