Zonguldak’ın Klasik Gençlerde iddialı sporcusu Yiğitcan Eryiğit dördüncü olurken +85’de büyüklerde Volkan Yalvaç Şampiyon, Cenk Karalı ise üçüncü olarak Zonguldak’ın gurur kaynakları oldu

 

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından, Zonguldak’ın ev sahipliğinde düzenlenen, Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası sona erdi. 10 Nisan Perşembe günü başlayan, 9 ayrı kategoride 51 sıklette yapılan şampiyona 13 Nisan Pazar günü final yarışlarıyla tamamlandı. Zonguldak Dedeman Otel'de gerçekleşen şampiyonada vücut geliştirme, klasik vücut geliştirme, çocuk fitness, fitness, body fitness, wellness ve atletik fizik kategorilerinde 300 aşkın sporcu 4 gün süreyle mücadele etti. Podyumda boy gösteren sporcular kendi kategori ve sıkletlerinde dereceye girebilmek için oldukça çaba harcadı.

ZONGULDAK’ LI SPORCULAR BAŞARILI BİR ŞAMPİYONA GEÇİRDİ

Zonguldak adına şampiyonada ter döken sporcular başarılı bir şampiyonayı geride bıraktı. Zonguldak’ın Gençler Klasik Vücut geliştirmede iddialı sporcusu Yiğitcan Eryiğit 4’üncülükle yetindi. Zonguldak, +85 Büyük Erkekler kategorisinde şampiyon çıkardı. Bu kategoride podyumda hünerlerini sergileyen Volkan Yalvaç, Türkiye Şampiyonu oldu. Zonguldak adına yarışan bir başka sporcu Cenk Karalı iddialı olduğu dalda dereceye girmeye başardı. Cenk, Türkiye 3’üncüsü olarak Zonguldak’ı gururlandırdı.

 Zonguldak adına Çocuk fitnesste yarışan Melisa Sımal Alkaç altıncı, atletik fizik gençlerde Furkan Çelik beşinci,  Gençler Vücut geliştirmede Etem Ferah dördüncü oldu.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

Şampiyona sonunda basın mensuplarına konuşan  Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, yoğun bir katılımın olduğunu ve hiçbir aksaklık olmadan bir şampiyona tamamladıklarını söyleyerek, sporculara ve antrenörlerine teşekkür  etti.