Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81’ilde eş zamanlı olarak açılan İl spor merkezleri kapsamında futbol branşında ki çalışmalar devam ediyor.  1 ay öce açılan futbol branşında antrenör Selim Oral yönetiminde elliye yakın sporcular Fener sahasında futbolun temel eğitimlerini alıyor. Çalışmalar sonucunda performansları başarılı olan sporcular altyapılara kazandırılıyor. Futbol branşında ki çalışmalar Ağustos ayının sonunda sona erecek.

“Yaz okulunda başarılı olan çocukları altyapılara gönderdik”

Futbol antrenörü Selim Oral, çalışmalar sonucunda altyapılara oyuncular kazandırdıklarını söyleyerek, “1 aydır yaz okulu çalışmalarımız devam ediyor. İyi çocuklarımız geldi alt yapıya. Kız ya da erkek olsun. Neşeli ve güzel bir şekilde hem sporumuzu yapıyoruz hem de çocuklarımızı eğlendiriyoruz. Zamanımızı bu şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Yaz okulu çalışmalarımız bu ayın sonunda sona erecek.  Yaz okulu çalışmaları kapsamında başarılı olan çocuklarımızı Zonguldak’ın güzide kulüplerine gönderdik. Orada hocalarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Bundan sonra da gelenleri de Zonguldak’ın güzide kulüplerine göndereceğiz.”

“6 oyuncuyu alt yapımımıza kattık”

Bayanlar futbol alt yapısına 6 sporcu kattığını ifade eden Oral, “Biliyorsunuz benim çalıştırdığım Bayanlar 3.Ligde Zonguldak Gençlik Merkezispor var. Burada yaz okuluna gelen 6 kız çocuğumuzu da bünyemize kattık. Çocuklarımızın burada gösterdiği başarılı performanslarıyla bende değerlendirerek 6 çocuğumuzu alt yapıya aldım. 2006-2007 doğumlu çocuklarımız bunlar. İnşallah bu çocukları önümüzde ki yıllarda Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde de oynatmayı planlıyorum dedi.

Emre Can BAYRAM