ZONGULDAKLI BOKSÖRLER RİNGİN TOZUNU ATTI

 

ALTIN YUMRUKLAR

Nevşehir’de düzenlenen Boks Şampiyonası’nda Zonguldak fırtınası… Selma Karakoyun, Rabia Oruçoğlu ve Öznur Özsoy’un şampiyon olduğu organizasyonda Ayşegül Arslan Türkiye 2’ncisi oldu

 ************

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Nevşehir’de düzenlenen Yıldızlar, Gençler ve Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonası  sona erdi. Ülkenin dört bir yanından yüzlerce sporcunun yer aldığı organizasyonda yumruk  sallayan Zonguldaklı boksörler  ringin tozunu attırdı.

Zonguldaklı milli antrenör İshak Tiryaki’nin çalıştırdığı Selma Karakoyun, Rabia Oruçoğlu ve Ayşegül Arslan, ulusal organizasyonlardaki başarılarına bir yenilerini daha ekledi. İlimizi ve ülkemizi  ulusal ve uluslar arası arenalarda temsil eden 3 bayan boksör, Nevşehir’den madalya ile döndü.  Büyük bayanlar +75 kiloda finale kalan ve şampiyonluk maçında rakibini deviren Selma Karakoyun ile  büyük bayanlar 54 kiloda rakibine ringi dar eden Rabia Oruçoğlu, altın madalya kazandı.  2 boksörün Türkiye şampiyonluğu ile tamamlanan organizasyonun Genç bayanlar 81 kilo  kategorisinde finalde rakibine şanssız bir şekilde yenilen Ayşegül Arslan Türkiye 2’ncisi oldu.

3’ÜNCÜ ALTIN MADALYA EREĞLİ’YE GİTTİ

Nevşehir’de yumruk sallayan Ereğli Belediyesporku Öznur Özsoy’da Zonguldak boks camiasını gururlandırdı. Finalde rakibini mağlup eden Özsoy, altın madalya kazandı.

Emre Can BAYRAM