2010 yılında Zonguldak’tan İstanbul Başakşehir Kulübü’ne transfer olan 22 yaşındaki sol ayak Cenk Şahin, hayalini kurduğu Avrupa kariyerine bu sezon St. Pauli’de başlamıştı. Almanya Bundesliga 2’nci Lig takımı ST Pauli tarafından satın alma opsiyonu ile kiralanan Cenk Şahin,  bu sezonki performansıyla takımın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Oynadığı başarılı futbolun yanı sıra 4 gol ve 3 asistlik bir performans sergileyen Zonguldaklı futbolcu, için ST Pauli kararını verdi.

2 MİLYON EURO BONSERVİS ÖDEYECEK

Almanya Bundesliga 2’nci Lig’de son haftaya 49 puanla 9’uncu sırada giren St. Pauli, satın alma opsiyonunu kullanma kararı aldığını açıkladı. Alman kulübü, Cenk için İstanbul Başakşehir Kulübü’ne 2 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

BAŞAHİR’DEN AÇIKLAMA

6 yıl boyunca Başakşehir formasıyla Zonguldak’ı gururlandıran Cenk,  Almanya’da ki performansıyla da göğsümüzü kabarttı. Alman Kulübü tarafından gelecek sezonun kadrosunda yer alacak Cenk için Başakşehir resmi internet sitesinden bir açıklama paylaştı.  6 yıl formasını giydiği Başakşehir Kulübü'nden yapılan açıklamada "Enver Cenk Şahin’e kulübümüze olan katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde bizi gururla temsil edeceğine inanıyoruz" denildi.

Eren ARSLANYILMAZ