Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile 6-8 Ekim tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum İlçesinde 6. Uluslar arası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası yapıldı.

Bodrum’da yapılan şampiyona da Zonguldaklı veteran yüzücüler madalya’ya boğuldu. Zonguldaklı veteran yüzücüler, şampiyona da birincilik, ikincilik ve iki üçüncülük elde ederek, büyük başarı kaydetti. Şampiyona da Zonguldaklı vetaran yüzücüler, İsmail Filizdal 55-59 yaş kategorisinde birincilik elde ederek büyük gurur yaşarken , İhsan Pınar 50-54 yaş kategorisinde 1500 metrede üçüncü, İbrahim Demiroz 60-65 yaş kategorisinde 3000 metre’de ikinci ve Nusret Taşdemir, 1500 metre’de üçüncü oldu. Zonguldaklı veteran yüzücüler aldıkları bu başarılarla ilimizi en iyi şekilde temsil ederek ilimize madalya ile dönmenin gururunu yaşadı.

“Kısıtlı imkânlarla bu başarıları elde ettik”

Kısıtlı imkanlarla bu başarıları elde ettiklerini ifade eden şampiyon yüzücü İsmail Filizdal, “ Gerçekten kısıtlı imkanlarla bu başarıları elde ediyoruz. Bodrum’da gerçekten iyi yüzücüler vardı. Şampiyona’da birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ederek ilimize madalya ile dönmenin gururunu yaşadık. Amaç spor yaparak ilimizi en iyi şekilde temsil etmek. Bizler gençlerimize örnek olmak için bu spor’u yapıyoruz. İnşallah yüzme sporuna destek verilirse neler yapılabileceğini de göstermiş olduk. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Emre Can BAYRAM