Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 Erkekler A Seviyesi Türkiye Şampiyonası Yarı Final Müsabakaları eş zamanlı olarak Mersin ve Bursa’da start aldı. Zonguldak’ta elde etiği başarıyı Bölge Şampiyonalarına taşıyan Zonguldak Belediyespor, yarı finallere adını yazdırdı.  Mersin Grup Merkezi’nde Zonguldak Belediyespor ile birlikte 16 takımın yer aldığı yarı final müsabakaları 4’erli 4 gruptan oluştu. Temsilcimiz Zonguldak Belediyespor; Kocaeli Basket, Mersin Barbaros Ortaokulu ve Ordu Merkezspor ile A Grubu’nda  yer aldı.
30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında  Mersin’in ev sahipliği yaptığı organizasyonda dün ilk maçlar oynandı.  Zonguldaklı basketçiler, ilk sınavını Ordu Merkezspor karşısında verdi. Tüm periyotlarda rakibine üstünlük kuran Zonguldak Belediyespor parkeden 67-29 galip ayrıldı.

İKİNCİ RAKİP KOCAELİ BASKET
Zonguldak’ın plaka kodu olan ‘67’yi skorboarda yazdıran potanın yıldızları, yarın saat 12.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda Kocaeli Basket ile karşılaşacak. Temsilcimiz 3’üncü günde Mersin Barbaros Ortaokulu ile kozlarını paylaşacak.

Eren ARSLANYILMAZ