Dün Ankara’da yapılan Ak Parti kongresine çok sayıda kamu görevlisinin kafa izniyle katıldığına dair ihbarlar yağarken, Zonguldak Belediyesinin, Zonguldakspor logolu otobüsünü önüne döviz asarak kongreye tahsis etmesi iddiaları güçlendirdi.

Ak Parti’nin dün Ankara’da yapılan genel kurulu tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da sonuçlarından çok şekil yönünden konuşuldu. Pandemiyle ilgili tüm verilerin 3. dalgayı gösterdiği bir sırada, adeta “Covid Bayramı” olarak gerçekleşen lebalep dolu kongreye, Zonguldak Belediyesinin, Zonguldakspor logolu otobüsünü tahsis etmesi, hem taraftarlar hem de vatandaşlar arasında tartışma konusu oldu. Belediyenin önüne kongrenin dövizini asarak otobüs tahsis etmesi, Ak Parti’nin kamu kaynaklarını kullanma konusunda hiçbir çekincesinin kalmadığını gösterirken, gazetemize, gün boyunca, kamu çalışanlarının “kafa izinli” sayılarak kongreye gönderildiği yönünde ihbarlar yağdı.

KONGREYE KATILANLAR KARANTİNA ALTINA ALINSIN

Gelen ihbarlarda, özellikle okul, hastane gibi kritik yerlerle toplu çalışılan kamu dairlerinde, belediyelerde görev yapan personelin delege olmadığı halde kongreye gitmesinin, çalıştığı yerlerin güvenliğini de tehdit ettiğine işaret edildi. Binlerce insanın bir arada olduğu kongreye Zonguldak’tan giden kimi katılımcılarla aynı işyerinde çalıştığını ifade eden bazı vatandaşlarsa, iş arkadaşlarının, bu özensiz davranışlarıyla kendi sağlıklarını tehlikeye atmalarından endişe ettiklerini, kongreye katılan herkesin mutlaka karantina alınmasını gerektiğini söyledi.

KONGREDE ZONGULDAK’IN ESAMİSİ OKUNMADI

Öte yandan Ak Parti kongresinde Zonguldak’ın sözcüğün tam anlamıyla esamisi okunmadı. 50’den 75’e çıkarılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) hiçbir Zonguldaklıya yer verilmezken, Zonguldaklılar, MKYK’nin 35 kişilik yedek listesi ile Merkez Disiplin Kurulunda da yer bulamadı.  Yalnızca ne kadar Zonguldaklı olduğu tartışmalı Hüseyin Özbakır’ın Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’na seçildiği kongre, kentimiz için yeni bir hayal kırıklığı olarak tarihe geçti. Bu durum, Ak Parti Zonguldak teşkilatının partide hiçbir ağırlığının olmadığını gösterirken vatandaşlar “Zonguldak çoktan gözden çıkarılmış” yorumları yaptı.