Geçtiğimiz hafta seyircisiz maç konusuna el atmış ve bu olayın takımları da mali açıdan zayıf düşürdüğü gerçeğine değinmiştik.
Şöyle bir yazı yazmıştık:
Virüs salgını nedeniyle ülkemizde birçok maç seyircisiz oynanmak durumunda kaldı.
Kolay değil;
Seyircisiz maç para kaybı demek…
Hele ki bu devirde!..
Bir tek bizde değil; Avrupa’da da aynı dert kulüplere zor günler yaşatıyor…
KPMG Football Benchmark ekibi, dünyanın en çok maç geliri elde eden 10 kulübün gelir kaybını inceledi. Bu kulüpler, koronavirüs pandemisi nedeniyle seyircisiz oynayacağı maçlarda toplam 231 milyon euro gelir kaybı yaşayacak. Barcelona, koronavirüs pandemisi nedeniyle 36.2 milyon euroyla en çok gelir kaybı yaşayan kulüp olacak.
 
Dünyayı etkisi alan koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm kulüpler, büyük bir gelir kaybı yaşadı. Dünyadaki tüm ligler yaklaşık üç ay ertelenirken, yeniden start alan lig maçları ise seyircisiz olarak oynanıyor. KPMG Football Benchmark ekibi de dünyanın en çok maç geliri elde eden 10 kulübün gelir kaybını inceledi. Dünyanın en çok maç geliri elde eden 10 kulüp, koronavirüs pandemisi nedeniyle seyircisiz oynayacağı maçlarda toplam 231 milyon euro gelir kaybı yaşayacak.
 
2018-2019 sezonunda 174.9 milyon euroluk maç günü geliriyle zirvede yer alan İspanyol devi Barcelona, koronavirüs pandemisi nedeniyle 36.2 milyon euroyla en çok gelir kaybı yaşayan kulüp olacak. Geçtiğimiz sezon 155 milyon euro maç günü geliri elde eden Real Madrid'in kaybı ise 34.4 milyon euro… Bu iki İspanyol ekibinin ardından en çok gelir kaybını ise 29 milyon euroyla Manchester United yaşayacak.
 
Futbol otoriteleri ''Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyadaki tüm futbol kulüpleri ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisinde. Hatta birçok kulüp iflas etmenin eşiğine geldi. Maçların seyircisiz oynanması nedeniyle kulüpler maç günü hasılatlarından da bu zor dönemde mahrum kalıyor. Bu da futbol ekonomisini olumsuz yönde etkiliyor. Maçların seyircisiz oynamasının devam etmesi durumunda ilerleyen günlerde birçok kulübü çok zor günlerin beklediğini
söyleyebiliriz'' diyorlar.
Evet;
Bunları yazmıştık…
Ve konuyu da takip ediyoruz, yaptğımız internet araştırmalarında bir de anket karşımıza çıktı, özetle şöyle deniyor o ankette:
 
Sporseverlerin yüzde 78’ine göre müsabakalar seyircili olmalı
 
Seyircili-seyircisiz maçlar konusunda çeşitli anketler hazırlanıyor. Nisan ve Haziran ayının karşılaştırmasının yer aldığı anket sonuçlarından, sporseverlerin yüzde 78’inin kapasite sınırlanarak seyircili ya da seyircili maçları tercih ettiği, sonucu ortaya çıktı.
Passo.com.tr ve Passo Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleşen ankette, “Spor karşılaşmaları seyircili mi, seyircisiz mi oynanmalı?” sorusuna sporseverlerin yüzde 78’i seyircili ya da kapasite kısıtlanarak seyircili yanıtını verdi.
Nisan ayında yapılan ankette sporseverlere sorulan “Şu an desteklediğin futbol takımının bir maçı olsa gider miydin?” sorusuna katılımcıların yüzde 32’si “Koşa koşa giderim.” yanıtını vermiş, “3-6 ay arasında kendimi güvende hissederim” diyenlerin oranı ise yüzde 29 olarak çıkmıştı. Normalleşme döneminde aynı soru sporseverlere tekrar soruldu. Katılımcıların yüzde 46’sı “Koşa koşa giderim” yanıtı verirken,“3-6 ay arasında kendimi güvende hissederim” diyenler yüzde 17 çıktı.
“Hemen giderim” diyenler Nisan ayında yüzde 32 oranında iken Haziran ayında bu oran yüzde 46’ya yükseldi. “Tedavi bulunsa bile uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum” diyenler yüzde 7 ile aynı kalırken, “Tedavi bulununca kendimi güvende hissederim” diyenler Nisan ayında yüzde 32 iken, Haziran’da yüzde 25 olarak kayıtlara geçti.