Geçtiğimiz haftalarda akşam eve dönüş sırasında bir süpermarkete uğradım ve raflarda fiyatı çok uygun kavurma gördüm.
Kavurmaya bayılırım, sabahları özellikle, kır iki yumurta üstüne, biraz karabiber çok az tuz, ban ban ye!..
Biz de öyle yaptık, yedik…
Biraz ağır bir kokusu var ama biz süpermarketimize güveniyoruz, laboratuarları var biliyoruz, öyle kokmuş mal satarlar mı hiç?
“Her halde etin cinsindendir” diyoruz…
Her neyse;
Üç dört gün sonra aynı süpermarkete uğradım, kavurma ucuz ya, “alayım şundan bir tane daha… atarım dolaba yeriz, devir tasarruf devri…” düşüncesiyle raflara baktım, baktım ama kavurma yok. “Herhalde” dedim, “vatandaş çok beğendi kapış kapış götürdü…”
Kasiyere sordum; “Başka markalar var, onlardan alın” buyurdu…
İşte o anda da kahredici bir düşüncenin ilk sinyalleri gelmeye başladı, acaba bozuk kavurmaya kurban mı edilmiştik?
Ertesi gün biraz araştırdım ve söz konusu malın raflardan kaldırıldığını, bunun nedeninin ise ambalajının hava almış olmasından kaynaklanan kokma olayının ortaya çıkması olduğunu öğrendim.
Bizim süpermarket bu konuda hassas davranmış, vatandaşların zarar görmemesi için malı satıştan kaldırmıştı ama alıp da yiyenlerin zararı ne olacaktı?
İsmi bende saklı olan süpermarkete geri iade etseler fişi yok, yarısı da yenmiş olabilir, di mi ama?
Ben bir veterinere sorduktan sonra ve “kedilerin toksik salgı üretimi insanlara benzemez, leş bile yiyen hayvanlar var, bir şey olmuyor, verebilirsin…” cevabını aldıktan sonra tuttum kalan kavurmayı kontrollü olarak kapının önündeki kedilere verip hayır dualarını aldım…
Şimdiiiiii;
Yetkililere soralım bakalım, ne olacak bu gıda maddesinden satın alanların hali, tamam ölmedik ama her aklımıza geldiğinde midemize kramplar giriyor.
Şimdilik…
Bir de bünyemizde kalıcı bir etki bıraktıysa bu mübarek kavurma, çareyi kim bulacak?
 
 
 
 
    
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
GEMİCİ 1 ay önce

abi̇ afi̇yet olsun

banner228