“Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 2001/2006 yılları arasında kaymakamlık görevinde bulunan ve sonrasında Ağrı Valiliğine atanan Musa Işın’a “Fahri Hemşehrilik Beratı” sundu. Işın’a berat, Belediye Meclisinin “Yaşayan tüm eski kaymakamlara fahri hemşehrilik beratı verilmesi” kararı doğrultusunda sunuldu. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Musa Işın’ın beş yıl görev yaptığı Çaycuma’da “Unutulmaz izler bıraktığını” söyledi. Kantarcı, “Sayın Valim bundan sonraki çalışma yerlerinde de Çaycuma ile bağını sürdürdü. Çaycuma’yı adeta ikinci bir vatan olarak benimsedi, dostluklarını muhafaza etti. Geçen yıl Belediye Meclisinde tüm eski kaymakamlara Fahri Hemşehrilik Beratı sunma kararı aldık. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemedi. Kısmet bugüneymiş” dedi.”
...
(Son yirmi beş yılda Çaycuma Kaymakamı olarak görev yapanlardan; İsmail Kaygısız ve Sinan İnaltekin, FETÖ bağlantılı olarak devlet memurluğundan ihraç edilirken, oğlunun birinin adı Fethullah, diğerinin adı Gülen olan Cevdet Can tartışmalı bir şekilde görevine devam ediyor. Cevdet Can, Tokat Valiliği görevine atandığında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından telefonla aranarak kutlandı. Musa Işın merkeze alınarak kızağa çekildi)
...
(Musa Işın’ın 2001-2006 arasında beş yıl görev yaptığı dönem, FG Cemaat Örgütlenmesi başta olmak üzere, dinci yapıların kök saldığı bir dönem olarak Çaycuma’yı etkilemiştir. Işın dönemi, şehrimiz tarihinde onarımı güç hasarlar bırakarak bittiğinde birçok soruyu da ardında bırakmıştır. İnternet arama motorlarına adını tıkladığınızda, doğa katliamlarından “Çaycumalılar tembeldir!” sözüne kadar birçok alt başlığa rastlarsınız. Zaman Gazetesi abonesi olan Musa Işın, bu gazetenin devlet kurumlarına abone edilmesi sürecinin de içindedir.)
(Önemli not: Bu yazının iyi anlaşılabilmesi için bağlantıdaki yazı mutlaka okunmalıdır! http://caycumasanat.org/oku.asp?id=2663 -Çaycuma’nın FETÖ ile İmtihanı-14 Mayıs 2017)
...
686 sayılı KHK ile Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ile Eğitim Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan ihraç edildi. Bilimsel ve laik eğitim için her türlü zorluğu göğüsleyen bu iki eğitimci aynı zamanda Çaycuma’da FETÖ yapılanmasına karşı duruşlarıyla da hedefteydi!  (7 Şubat 2017)
...
(Akyol ve Günsan’ın ihracıyla sonuçlanan süreçte, iki adın Zonguldak Valiliğine Çaycuma’dan verildiği deşifre edildi. O tarihte Çaycuma Kaymakamı; Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü; Mehmet Özdemir’di.
Savcılığın yaptığı uzun soluklu ve ayrıntılı araştırma sonucu, her iki arkadaşımızın da suçsuz olduğu ve -hasmane bir şekilde- KHK’lı duruma düşürüldüğü öğrenilmiş oldu.)
...
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’nın kültürel gelişimine hizmet eden iki değerli insanın görevlerinden ihraç edilmiş olmasını kabul etmediğini söyleyerek, “Bugün bu arkadaşlarıma yapılan uygulama yarın bana, öbür gün bir başkasına yapılacak, oturup sıramızı mı bekleyeceğiz” dedi.
(9 Şubat 2017-Çaycuma Cumhuriyet Meydanında yapılan kitlesel basın açıklaması ve protesto)
...
(Üstteki konuşmadan iki ay sonra...)
“Kapalı Pazaryerinde düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası Programı”na; Kaymakam Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen ve çok sayıda yurttaş katıldı!” (24 Nisan 2017-www.caycuma.org)
(Not: İ.Akyol, G.T.Günsan ve bizler o tarihte, “Kutlu Doğum bir FETÖ projesidir!” diye haykırıyorduk! Nitekim iktidar daha sonra bu FETÖ Projesini uygulamadan kaldırdı!)
(Önemli not: Yazıya göz atın! http://caycumasanat.org/oku.asp?id=2662)
...
Çaycuma Ödülleri/2019 Kamu Görevlisi Ödülü”ne değer bulunan Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’ye verilen ödülün gerekçesinde, “Beş yıla yakın zamandır yürüttüğü Çaycuma Kaymakamlığı görevi sırasında, kamu kurumlarının en üst düzeyde eşgüdümle uyum içerisinde çalışması için büyük çaba harcadı. Başarılı çalışmalarıyla kamusal hizmetlerde vatandaş memnuniyetini yükselterek huzur ve gönenç içinde yaşanan bir ilçe ortaya çıkardı. Başta eğitim, güvenlik, sağlık olmak üzere birçok alanda kamu hizmetlerinin niteliğini artırdı, kentin kültürel gelişimi için değerli hizmetlerde bulundu. Tüm bu çalışmaları nedeniyle Çaycuma Belediyesi tarafından ‘Çaycuma 2019 Kamu Görevlisi Ödülü’ne değer bulundu” denildi.
Bülent Kantarcı, “Sayın Keçeli ve Özen, uzun yıllardır ilçemizde görev yapıyor. Onlara ‘Fahri Çaycumalı’ demeyi inanın yakıştıramıyorum, her ikisi de artık gerçek bir Çaycumalı oldu. Bu uzun yıllar görevleri sırasında ilçemize çok değerli hizmetlerde bulundular. Korkumuz o ki, her an bir kararname ile başka bir yere atamaları yapılabilir.  O açıdan elimizi çabuk tutmak istedik” dedi.
(1 Mayıs 2019)
...
İsmet Akyol, “İhraç edilmemiz sıbyan mektepleri başta olmak üzere Çaycuma’nın ilerici, laik yapısını bozmaya yönelik birtakım çalışmalara, FETÖ başta olmak üzere her türden cemaatin, tarikatın okullar üzerinde yaptığı çalışmalara Eğitim Sen yöneticileri olarak itiraz etmiş olmamızdan ayrı düşünülemez
(6 Eylül 2019-G.T. Günsan’ın veda çayı)
...
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gökhan Taner Günsan’ın Çaycuma’dan ayrılacağını duyduğunda üzüldüğünü belirterek, “Gökhan Taner Günsan ve İsmet Akyol Çaycuma için birer simge olmuş isimlerdir, iz bırakmışlardır. Çaycuma’nın evlatlarıdır. Gökhan Taner Günsan’ın çalışmaları, çabaları unutulmayacaktır. Görevlerine döneceklerine, adaletin yerini bulacağını inanıyorum” dedi.
(6 Eylül 2019-G.T. Günsan’ın veda çayı)