Yeni Zelenda’da Brenton Tarrant adlı bir katilin iki camide birden katliam yaparak 50 kişiyi (müslümanı) öldürmesi, camilerde ibadet etmekte olan onlarca kişiyi de yaralaması ülkemizde olduğu kadar dünyada da yankılar uyandırdı. 
Bu manyak katilin, Türkler hakkındaki düşünceleri de çok ilginç. Katliam yaptığı silahının üzerinde de “Türk Yiyici” yazılı imiş.. Daha önce yayınladığı manifestosunda, şunları yazmış:
-Boğazın Doğu tarafındaki topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek.
-Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.
-Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız.
-Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinopol hak edildiği gibi tekrar Hıristiyan şehri olacak.
*****
Açıkça Türk milletini de tehdit ediyor. “yıkarız-yakarız” dediğine göre bir grubu temsil ediyor olmalı. Belki de böyle yorumlar yapılması isteniyor da olabilir.
Uluslararası bir terör örgütü ile bağlantısı ya da  bu tür örgütlerin üyesi/maşası da  olabilir bu manyak katil Brenton Tarrant.
Ama beni hem kuşkulandırdı hem düşündürdü.
Geçmişte Batılı bazı devlet adamlarının;
            “Anadolu Türkler’den temizlenmelidir.”
“Anadolu Türkler’e bırakılmayacak kadar değerli bir toprak parçasıdır.”
“Türkler geldikleri Asya topraklarına geri dönmelidir”
dediklerini okumuştuk çeşitli kaynaklarda.
*****
Sanırım tarih bilgisi çok zayıf veya hiç yok bu kanlı katilin. Bu zavalının arkasında kim-kimler var bilmiyorum ama biraz tarih okumalılar. 1.Dünya Savaşı’nın Güney-Doğu Cephesinde Çanakkale önlerindeki deniz savaşlarında, Türkiye bugün 18 Mart 1915 ve devamındaki vatan savunmasında Mustafa Kemal önderliğinde Çanakkale Geçilmez diyerek canlarını seve seve veren 250 bin evladını sevgiyle saygıyla anıyor.
Ardından, ülkemizi silahsız, savunmasız, yorgun, yoksul yakalayan yedi düvel düşmana karşı, ordumuz yokken kurulur diyen, paramız yokken bulunur diyen Mustafa Kemal gibi bir dahi komutan öncülüğünde kazanılan İstiklal Savaşı ki ardından bugünkü Türkiye’nin temellerinin atıldığı Cumhuriyet yönetimi kurulacak ve yapılan devrimlerle modern bir devlet olma yolunda dev adımlar atılacaktır.
Kore savaşlarındaki savaş gücümüzü, Kıbrıs korumasını, eli kanlı terör örgütleriyle 30 yıldır ülkemizin bütünlüğü için savaştığımızı da ekliyorum.
*****
Elbette önce lanetliyorum bu katliamı. Düşünebiliyor musunuz, bir camide huşu içinde Tanrı’ya yönelmiş dualar ediyorsunuz ve niyazlarda bulunuyorsunuz. Birden kurşunların hedefi haline geliyorsunuz, canınızdan oluyorsunuz.Ortalık kan revan içinde, tam bir can pazarı..
Allah belalarını versin hepsinin de..Önündekinin, arkasındakinin..Tüm alçakların..
Şimdi askıdaki bir soru da; bu katil Brenton Tarrant, Türkiye’ye gelip, iki ay kalmış. Elbet kimlerle ilişki kurduğu da ortaya çıkar soruşturmalar sonunda..
Elbette Türkler’le ne alıp veremiyeceği de çıkar ortaya..
            *****
Bu katil, müslümanları hedef almış, bu belli. Bir de Türkleri  tehdit ediyor. İlginç değil mi? Türkler’in Asya’dakiler de dahil olmak üzere nerdeyse çok büyük bir çoğunluğu da Müslüman.
Avrupa kazanlarında ne kaynatılıyor bu son yıllarda?. Bu Avrupa kendi ekonomik krizlerinden kurtulamayınca 1. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi savaşlar da çıkarır, ayaklanmalar da..
Ayrıca, Avrupa’da yaşayan Türkler ve diğer Müslümanlar ne olacak? Bay katil, iyi ki onlar da evlerine dönsün, gözüm görmesin bu Müslümanları, Türkleri demedi!..
*****
Şöyle kabaca gözünüzün önüne getirin; 1.Dünya Savaşı, yetmedi, 2.Dünya Savaşı çıkarıldı. Kore, Vietnam savaşları yakın tarih sayılır. Bana göre; Dünyanın neresinde bir savaş-iç savaş-ayaklanma durumu varsa, bunda çıkarı olan ABD ve Avrupa ülkeleri ve onların desteklediği terör örgütlerinin parmağı vardır.
Ülkemizde meydana gelen olayları bir düşünelim:27 Mayıs 1960 ihtilali, 12 Mart 1971 Muhturası, 12 Eylül 1980 Darbesi, 15 Temmuz 1916 kalkışması, Cumhuriyet aydınlarının faili meçhul suikastlarla öldürülmesi.Yüzlerce gencimizin yaşamını sonlandıran bombalama olayları..
Bütün bunların ve benzer olayların arkasında Amerika ve Avrupa ülkelerinin terör örgütlerinin tezgahları düşünülebilir. PKK, PYD ve türevleri ve bunlar gibi kan içici örgütler, Afganistan-Pakistan dağlarında kurulan El Kaide, El Nusra, Deaş(Işıd)gibi güya dinsel kökenli terör örgütlerinin bu güne kadar yaptıkları ortada..Bu kanlı terör örgütlerinin kurucuları kimlerdir diye de bir düşünelim..
*****
Orta-Doğu niçin hala kan gölü halindedir?
Ne demişti bir Amerikalı: 25 ülkenin sınırları yeniden çizilecek.
Orta-Doğu ülkelerine demokrasi getireceğiz..
Geldi mi demokrasi?
Yoksa demokrasi ilkeleri yerine, kurşunlar, çeşitli bombalar, füzeler mi yağdı yoksul insanların üzerine..
Kurtulmanın yolu var mı?
Var..
Ulusal birlik ve bütünlük. Atatürk’ün söylediği anlamda Tam bağımsızlık. Bütün kurallarıyla işleyen bir Demokrasi, dengeli ekonomik politikalar, rahat ve huzur içinde yaşayan ülkemiz insanları..
Bunu kendimiz için istediğimiz kadar,yaşadığımız coğrafya ve tüm dünya insanlığı için de istiyoruz..