Son dönemde kırmızı et fiyatlarının arş-ı alaya ulaşmasından sonra vatandaşların pahalı ama kırmızı etten daha uygun olan beyaz et tüketimi daha da artmaya başladı. Bu da tavuk eti sağlıklı mı? sorusunu akıllara getirdi. Bu soruya cevap ise Prof. Canan Karatay'dan geldi. Karatay yaptığı son dakika açıklamasında tavuklardaki gizli tehlikeyi açıkladı ve uyarılarda bulundu.

Canan Karatay'a göre tavuk eti beklenenden çok daha karmaşık bir yapıya sahip. Tavu ketinin sağlıklı olup olmadığı ise tavuğun nasıl yetiştirildiğine bağlı. Tavukların yetiştirilme şekli ve onlara verilen tyemleri, tüketilen tavuk etinin kalitesini belirliyor. Büyük çiftliklerde yetiştirilen tavuklara genellikle horman ve antibiyotiklerle dolu yemler veriliyor ve bu şekilde yetiştiriliyorlar. Bu durum da hem tavuk etinin besin değerini düşürüyor hem de insan sağlığına olumsuz etki ediyor.

SAADET PARTİSİ TAM KADRO SAHADA SAADET PARTİSİ TAM KADRO SAHADA

Organik tavuk etinin ise kesinlikle sağlıklı olduğunu söylemenin yanıltıcı olduğunu ifade ediyor Canan KAratay. Karatay'a göre organik tavuk eti tüketirken bile yetiştirilme koşulları ve beslenme şekli önemli.

Canan Karatay'ın tavuk eti hakkındaki düşünceleri, tavuğun yetiştirilmesine dayanıyor. Tavuk yerken yetiştirilme koşullarının bilinmesi gerekiyor. Bunu bildikten sonra sağlıklı bir değerlendirme yapılabilecek. Açıklamada, "Tavuk eti tüketirken, yetiştirilme koşullarını, yemlerini ve beslenme şeklini göz önünde bulundurmak sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım. Unutmayın, sağlıklı beslenme sadece ne yediğinizle değil, aynı zamanda neyle beslendiğiz ile de ilgili" denildi.