Zonguldaklıların uzun zamandır hasretle beklediği festival, bir popçu yüzünden tümüyle iptal edildi.
Bilindiği gibi festivale Aleyna Tilki’nin getirileceğinin öğrenilmesinden sonra muhafazakâr kesimden tepkiler yükseldi. Rahatsızlık belediye tarafından ilk etapta dikkate alınmadı. Ancak olayın rengi değişti… Bazı partililer, festivalin iptal kararının çoktan verildiğini, yakında belediyenin bunu duyuracağını bile dile getirmeye başladılar…

Nitekim öyle de oldu.

Belediye Başkanı tarafından festivalin yapılmayacağı açıklaması geldi. Gerekçe olarak ise son günlerde Mehmetçik’imizin operasyonları sırasında gelen şehit haberleri gösterildi. Başkan Selim Alan her ne kadar şehit haberlerinden dolayı festivalin iptal edildiğini söylese de kamuoyu bu gerekçeye pek inanmadı.  

Mevzu sadece şehit haberleri ise konser veya eğlence kısmını iptal eder, yolunuza devam ederdiniz. Yaz sezonunda belki ekonomik canlılık olur, esnaf da size dua ederdi. Elinize yüzünüze bulaştırdınız.   

EREĞLİ VE ÇAYCUMA’YI ÖRNEK ALIN!

Kıyaslama yapmak hoş bir şey değil; ama Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu konularda çok tecrübeli. Ne yapıyor, ne ediyor Ereğli’nin adını ülke genelinde duyuruyor. Örneğin Türkiye - İzlanda maçını Açıkhava tiyatrosunda halka izleterek küçük de olsa halka dokunuyor.

Yaptığı şey, her ne niyetle olursa olsun… İster şov, ister halka hizmet, adına ne derseniz deyin; bunu halka yansıtmayı iyi biliyor Posbıyık… Çaycuma Belediyesi’nde de aynı şekilde başarı ve kurumsallık ön plana çıkıyor.

Peki, Zonguldak Belediyesi

Basit bir organizasyon işini bile elimize yüzümüze bulaştırıyoruz. Projeleri nasıl hayata geçireceğiz merak ediyorum doğrusu!

Bu arada bazı partizanlar, belediyeyle ilgili (su fiyatlarının indirilmesi, festival iptali v.b) eleştirilere “10 yıldır neredeydiniz?” diyor. Akıllarınca farklı düşünenleri CHP’li muamelesi yaparak sindirecekler…

-Yahu! Ey, kör gözüne, at gözlüğü takan kardeşlerim!..

-CHP’li belediye bu işleri iyi becerebilseydi, size ne gerek vardı?

-Demek ki başarılı olamamışlar, su fiyatlarını indirememişler, kayıp kaçağı önleyememişler, güzel hizmetler yapamamışlar ki, Zonguldak halkı sizin adayınızı seçmiş.

-Gelin, Tilki’yi bırakalım, Nergis’e bakalım!

NERGİS PARK NE OLACAK?

Diyorum ki bazı şeyler artık kurumsal hale gelsin memleketimde… Kişiye göre, mevsimlik değişmesin… Ama önce zihniyetler değişmeli… Zonguldak’ın asıl problemi de bu bence. 

Sadece belediye mi, valilikte de öyle…

Valilerin değişmesiyle önceki işler ya duruyor, ya iptal ediliyor… Mesela şu Tekel binasının yıkılıp yerine yapılması planlanan Nergis Park alanını düşünün…

4 yıl önce Tekel, Kızılay Kan Merkezi ve TTK binası yıkıldı, tam park yapılacağı sırada vali değişti, sonrası… Sonrası yok. Tabelası bile dikilmiş olan Nergis Park, unutuldu gitti…

Limandaki çekekler konusu da öyle. Madem bunca zaman bekleyecektiniz, o zaman niye yıktınız? Hiç değilse çekek sahipleri mağdur olmaz, çevre kirliliği oluşmazdı…

Çok mu zor hayata geçirmek? Biri geliyor bir şeyler yapıyor, diğeri geliyor yıkıyor. Yahu arkadaş bu işte bir terslik yok mu? Bu işler kişilere mi bağlı?

Zaten TTK mülkünün üzerine kurulduğu için bürokratik engellerle mücadele edeceğimize, bir birimizle didişerek vakit kaybedersek bu şehirde nasıl nefes alacağız?

Oysa ki bürokratik engelleri aşmak için dirayetli yerel yöneticiler, tecrübeli devlet adamları ve en önemlisi de iktidarı harekete geçirecek milletvekillerine ihtiyaç var. Bunlar olmadığı sürece eski günleri arar dururuz.  

GÜNÜN FOTOĞRAFI

Geçenlerde bir arkadaş bu fotoğrafı atmış. Konumuzla pek bağlantısı yok, biliyorum. Biraz da gülelim öyle değil mi?