Tren Turizmi
Zonguldak’ın gelişmesi için ilginç bir girişim Bakka tarafından yapıldı.
Tren Turizmi!..
BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, bir açıklama yaparak; “Batı Karadeniz Bölgesinin mevcut turizm ve kültür potansiyeli ve ihtiyaçlarının ortaya koyulması amacıyla Ajansın 2016 yılında Kömüre Giden Demiryolu - Tren Turizmi Projesi Araştırma Raporu ve Tanıtım Kataloğu hazırlandı. 2017 yılında da araştırma raporunun son bölümünde yer verilen farklı alternatiflerden bir tanesi seçilerek ‘Kelebeğin Rüyasına Yolculuk’ ismiyle bir tur organizasyonu gerçekleştirildi. Tur organizasyonuna sosyal medya fenomenleri, yerel rehber, TÜRSAB yetkilileri, tur acenteleri ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör işletmelerinden temsilciler davet edildi. 2018 yılında da projenin hayata geçmesi için çeşitli kurum kuruluşlarla bilgilendirme ve tanıtım toplantıları yaptık. 2019 yılında sürdürülebilir tanıtım sağlanması amacıyla Yeşil Rota’ konsepti ile internet sitesi ve sosyal medya hesapları oluşturduk ve çeşitli tanıtım materyalleri hazırlandı. Eylül ayı içerisinde de projenin kamuoyunda bilinirliğinin arttırılması ve Batı Karadeniz Bölgesine düzenli olarak tren turlarının gerçekleştirilmesinin sağlanması amacıyla geniş katılımlı bir tanıtım organizasyonu planlıyoruz. Organizasyon için Devlet Demiryolları ile işbirliği içindeyiz.” dedi.
Tren turizmini biz birkaç yıldır kars ekspresi ile duymuştuk.
Yer bile bulmakta zorlanıyordu vatandaşlar Ankara-Kars treninde…
Bakka’nın bu girişimini takdir ediyoruz.
Elif Acar şunları da sözlerine ilave etti:
“Türkiye’de tren turizminin popülaritesini artırmak ve bu konsepti başka şehirlere de yaymak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan gibi 5 yeni tren turizmi rotalarına Batı Karadeniz Bölgesinin de bu dâhil edilmesinin arzu ediyoruz.”
Verilen haberlere göre Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da Turizm destinasyonlarında ve noktalarında kendine özgü özelliklerini ve deneyimini sunan projelerin ön plana çıktığını, Bakanlık olarak bu nitelikteki projelere sahip çıkıp destelediklerini ifade eden Özgül, Kömüre Giden Demiryolu Projesinin de önemli bir proje olduğunu, gerekli fiziki şartların sağlanması durumunda projenin bölgeye önemli faydalar sağlayacağını ve bundan sonraki süreçte projenin takipçisi olacaklarını açıkladı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kömüre Giden Demiryolu Projesi Yeşil Rota konsepti ile tanıtım organizasyonu için de İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri vasıtasıyla gerekli desteğe hazır olduklarını belirtti.
Evet;
Bölgemiz ve Zonguldak için sevindirici gelişmeler…