Altı kara bahtı kara şehrimin CHP’yi temsil eden iki saygıdeğer milletvekili var. Birinin ne yaptığından hiç haberimiz yok. Seçildi ya Ankara’yı mesken tuttu. Ayda yılda bir gelirse de Çaycuma’sından başka bir yerde göremezsiniz. Davet ettiklerini de oraya ayağına çağırır.
     Neyse ki, Onun eksiklerini giderecek, açıklarını kapatacak çalışkan diğer milletvekilimiz Ünal Demirtaş sağ ve görevinin bilinciyle kentimizin sorunlarına parmak basıyor.
     Bilindiği üzere Milletvekili Ünal Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a, son günlerde Zonguldak kamuoyunda tartışılan TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirilmesine ilişkin iddialarla ilgili olarak;
      Özetle “ Yıllık 1 milyon liranın üzerinde kar elde edilen ve 80 işçimizin –aileleriyle birlikte yaklaşık 400 kişinin- ekmek kapısı olan TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirilmesinin yanlış olacağını, Madenler, limanlar ve enerji tesislerinin ekonomik ve sosyal olarak bağımsız olmamızın sembolü olduğunu, buna rağmen, birçok limanı ve işletmeyi yandaş şirketlere peşkeş çeken AKP hükümetinin, gözünü şimdi de TTK Zonguldak Limanı’na diktiğini,  Limanının özelleştirilmesi, TTK’nin özelleştirilmesinin en önemli adımı olduğunu ve bunun sonunda emeğin başkenti olan kentimizin tamamen ekonomik varlığını kaybedeceğini”vurgulayarak;
      Soru 1 -  TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirilmesi planlanmakta ise, kar eden bir liman hangi gerekçeler ile özelleştirilecektir?
      Soru 2 -  TTK Zonguldak Limanı’nın yatırım yapılarak daha verimli işletilmesi için, TTK Genel Müdürü’ne bir talimat verilmiş midir? Bu talimat verilmedi ise hangi gerekçeler ile verilmemiştir?
       Soru 3-   TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirilmesi planlanıyorsa, özelleştirme ihalesi ne zaman yapılacaktır?
       Soru 4 -   TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirme ihalesi “adrese teslim” yapılarak limanın hükümete yakın bir şirkete verileceği iddiaları doğru mudur?
    Sorularını da yönelterek önerge verdi.
    Hükümetin yanıtını zamanı gelince öğrenirsiniz.
     Fakat egom kabardı, benim bakandan neyim eksik. Kendimi sayın bakanın yerine koydum. Empati yapıp soruları ben yanıtlıyorum.
     Yanıt 1  – Zarar eden bir tesisi kim alır? Tabi ki kar eden limanı özelleştireceğim. Sonra gerekçe nedir ki? Ben öyle istiyorum, yetmez mi?
     Yanıt 2  – Kusura bakmayın, devletin yatırım yapmaya parası kalmadı. Bu nedenle Genel Müdüre biran evvel özelleştirme işlemlerini başlat diyerek talimat verdim.
     Yanıt 3  –  Güldürme beni Ünalcım. İhalenin ne zaman yapılacağın söyleyeyim de mahkemeye gidip durdurma kararı çıkar öyle mi? Bilmiyorsan öğren. Bu işler gizli saklı olur.
     Yanıt 4  – TTK Zonguldak Limanı’nın özelleştirme ihalesi “adrese teslim” yapılarak limanın hükümete yakın bir şirkete verileceği iddiaları külliyen yalandır.(bunu yazarken bir ayağım yukardaydı ).
    Şaka bir yana;
             “Hala anlamadınız mı güzel kardeşlerim?
              Kırmızı kalemle çizdiler bu bahtı kara Madenci kentini”