Bu haftaki köşe yazımda ülkenin berbat gündeminden çıkıp Türk vatandaşlarının sevineceği bir konuyu ele alacağım. Birçok alanda dünya sıralamalarının gerisine düştüğümüz için üzülen halkımız artık başını yerden kaldırsın, çünkü bizim başka hiç bir millette olmayan üstün taraflarımız da çok. Ama bunlar necip milletimize anlatılmadığı için insanlarımız sevinemiyor.
İşte ben bu gün ezici üstünlüğe sahip olduğumuz hususlardan birinden bahsedeceğim. O da Türk ölçü birimlerinin zenginliği konusu.
Biliyorsunuz bu gün dünyada evrensel olarak metrik ölçü sistemi uygulanıyor. Ama sivri akıllı İngilizler her zamanki gibi oyunbozanlık ediyor ve kendi ölçü sistemlerini kullanmaya devam ediyor. Örneğin, metrik sistemdeki uzunluk ölçü birimleri olan santimetre, metre veya kilometre yerine inç (inch), ayak (foot), yarda (yard) veya mil (mile) kullanıyor. Bu yetmiyormuş gibi eski İngiliz sömürgeleri başta olmak üzere; birçok ülke ikinci evrensel ölçü sistemi olarak, özellikle bilim ve teknikte  bu birimleri kullanıyor.
Ee bizim Türkler İngilizler'den aşağı kalacak değil ya! Onlar da metrik sistemin dışında kendi özel ölçü birimlerini kullanıyorlar. Hem de öyle az buz değil! 
Şimdi aşağıda kullanıldıkları yerler itibariyle vereceğim örneklerde bunu siz de zaten göreceksiniz.
Uzaklık ölçü birimleri:
   -''Ahmetler'in evi nerde ya?''  
   Çok uzakta anlamındaki muhtemel cevaplar: ''Allah'ın s.tir ettiği yerde!''.  ''Allah'ın unuttuğu yerde!''  ''Taa anasının ..mında!''
   -''Daha ne kadar yolumuz var?''  ''Bir sigara içimi kadar!''.  ''Taş çatlasın on dakika!''  ''İki adım yol''
   -''Onu nereye sürelim?'' ''Taa Fizan'a kadar yolu var!''
   Uzunluk ölçü birimleri:
   -Kısa boylular için: ''Şeyim kadar boyu var, türlü türlü huyu var!''  ''Bacak kadar boyuyla nelere kalkışmış!''   ''İki karış boyu var, selvi boylu havası atıyor haspa!''  ''Götü yere yakın!''  
   -Uzun boylular için: ''Deve gibi adam!''  ''Katır gibi karı!''  ''Büyüdü, kazık kadar adam oldu!''
   Mutfak ölçü birimleri:
   -''Kulak memesi kıvamında hamur''   ''Bir demet maydanoz''   ''İki tutam karabiber''   ''Bir diş sarımsak''   ''Bir avuç fındık''   ''Bir tepeleme çay kaşığı tuz''   '' Bir cimcik un''   ''Yetecek kadar su''
   Sıcaklık ölçü birimleri:
   -''Hava çok soğuk. Götüm dondu!''
   -''Abi çok terlemişsin''  ''Evet ya, hava çok sıcak. Ortalık gavur .mı gibi yanıyor!''
   Büyüklük ölçü birimleri:
   -''Kaç metrekare lan senin ev?''  ''Abi çok küçük. Göt kadar ya..!''
   -''Bir balık yakaladık, nah kolum gibi!''
   -''Bir fare gördüm, kedi kadar vardı!''
   -''Pazarda kafam kadar armut satıyorlardı!''
Birde bu birimlerin Trakya insanına özgü olanları da vardır ki; bunlar:
   -''Mehmet'in evini gördüm; bülbül büzüğü kadar bişey!''  
   -''İştahım yok; kedi çükü kadar bişey yiyebildim!''
   Zaman ölçü birimleri:
   -''Karga bokunu yemeden''   ''Sittin sene''   ''Eşek sudan gelene kadar''   ''Bir sigara içimlik''   ''Bitmez ayın son çarşambası''
   Güç ölçü birimleri:
   -''T.şaklı adam''   ''Altı okka t.şağı var''   ''Öküz gibi adam''   ''Türk gibi kuvvetli''   ''Hükumet gibi kadın''
   Ağırlık ölçü birimleri:
   -''Çok ağır; eşek ölüsü gibi!''  ''Bir hayli ağır''  ''Kuş gibi hafif''
   Diğer çeşitli ölçü birimleri:
   -''Kavgaya giderken bir kamyon adam toplamak''   ''Bir dünya işim var''   ''Bir araba laf işittim''   ''Bir ton sopa yedi''   ''Kafam aşure kazanı gibi''   ''Üç kalem mal''  ''İki satır yazı''   ''Bir tek rakı''   ''Beş posta..''   ''Göz alabildiğine geniş''   ''Taş gibi kadın''   ''Dişimin kavuğunu doldurmaz''   ''Bir gıdım''   ''Köpek gibi aşık olmak''      Nasıl? Haklıyım, değil mi? Ne kadar övünsek azdır!
   Aslında çok daha fazla ölçü birimimiz var ama bunlar benim derleyebildiklerim. Siz bunlara ilaveler yapabilirsiniz tabii ki. 
   Fakat maalesef bu zenginliğimizi dünyaya tanıtamıyoruz. Onlarda zaten  tanımak istemiyorlar. Çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da, başta İngilizler olmak üzere tüm dünya  bizi kıskanıyor.
   Ama kıskanmakta haklılar. Bizim ileri demokrasimiz, uçan ekonomimiz, yollarımız, köprülerimiz ve hava alanlarımız onların hangisinde var?
   Çatlasınlar patlasınlar!  Durmak yok; biz yolumuza bildiğimiz gibi devam edelim!