Yeni bir seçim daha yapıldı ve tabii ki yeni seçilen milletvekilleri de bu salı günü parlamentoda yemin edecekler. 

   Daha önceki seçimlerden sonra milletvekillerini yemin ederken hiç izlediniz mi? Gerçi bazıları önlerindeki yazılı metni bile doğru dürüst okuyamıyorlardı ya, neyse.. Peki neden kürsünün arkasında durup yemin ediyorlar; hiç düşündünüz mü? Ben cevap vereyim: Çünkü yemin ederken tek ayaklarını kaldırıyorlar da ondan! Yani millet bu manzarayı görmesin diye bacaklarını kürsünün arkasına saklıyorlar!

   Bunu nereden biliyorum? Çünkü yeminlerini hiç tutmuyorlar da oradan! Bunu ispat etmek için milletvekili yeminini aşağıda hatırlatıyorum. Yemini gördükten sonra tutup tutmadıklarına tekrar bakınız. Ha, bu arada, yeminini tutan az sayıdaki milletvekilini de tenzih ediyorum.

   ''Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun  üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.''

   Benim gördüğümü tabii ki siz de görüyorsunuz: Yani yemin tutulmuyor! O zaman, daha dürüst ve daha samimi olması açısından tutabilecekleri bir yemini etmeleri gerekir. İşte ben bir kıyak olsun diye; tutabilecekleri bir yemin metni hazırladım. Böylece yeminlerini tutmuş olmanın huzurunu da duymuş olurlar! Aşağıdaki yemin metnini yüce Türk milletinin takdirlerine sunuyorum:

 

   ''Devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin  kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruma gibi hususları  umursamayacağıma;  partimin vesayeti altındaki hukukun üstünlüğüne,demokrasinin ve laikliğin yerlerde süründüğü, Cumhuriyet'in kazanımlarının ve Atatürk ilke ve inkılaplarının bir bir yok edildiği bu düzene bağlı kalacağıma; benim ve yedi sülalemin huzur ve refahı, yandaş dayanışması ve menfaat anlayışı içinde partililerimin devlet rantından ve ayrıcalıklı avantalardan yararlanması ülküsünden ve liderimin emirlerine sadakatten ayrılmayacağıma; yüce liderimin önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.''

   Benden iyilik bu kadar! Eğer önerdiğim bu yemin metnini beğenmeyip eski yemini edeceklerse; o zaman benimde yeni bir önerim var: Yemin ederken kürsünün arkasında değil; önünde dursunlar! Böylece bir ayaklarını kaldırıp kaldırmadıklarını bari görürüz!