“Müştekinin iddiaları hakkında kovuşturma olanağı bulunan herhangi bir suç veya suç unsurunun bulunmadığı, tüm soruşturma evrakı kapsamında anlaşılmış olup şüpheli hakkında atılı suçlardan Kovuşturmaya Yer Olmadığına karar verilmiştir!”
Yerel Seçim sürecinde yanıtlanması için kimi sorular sorduğum Ersin Aksoy’un Cumhuriyet Savcılığına yaptığı “Suç Duyurusu” dilekçesi üstteki kararla rafa kalktı.
Not: Cumhuriyet Savcısı, ifademi almaya gerek görmemiş olmalı ki üstteki karardan -avukatım aracılığıyla- rastlantı sonucu haberdar oldum.
İlgili şahsın, basın aracılığıyla; içinde hakaret, aşağılama ve suçlamalar bulunan beyanlarını ve onu yayımlayan ZONMEDYA İnternet Sitesi ve sorumluları hakkında yasal yollara başvurma hakkım saklıdır! Facebook paylaşımları altına bana hakaret içerikli yazılar yazanların da bilmesini isterim ki; sayfa kopyalarını aldım.
Bu arada, gene ilgili şahsın, hakkımda açtığını söylediği 250.000.-TL’lik “Tazminat Davası” bildirimini henüz göremedim! “Yalan söylemek” bu kadar ucuz olmamalı! Şu davayı aç da kim kimden tazminat alıyormuş bir görelim!
İlgililerin bilgisine...
 
SAĞLIK SİSTEMİ; SAĞLIKÇILARIN İNAYETİYLE...
Dostlarımın bildiği gibi son üç, dört haftadır sağlık sorunlarıyla boğuşuyorum. Önce mide, ardından grip, devamında da benim ilk kez duyduğum zona virüsü beni bir hayli uğraştırdı.
Bölgemizin köklü hastanelerinde sağaltımım için bayağı koşturdum. Bir kez daha gördüm ki “Sağlık Sistemi”, tıpkı “Eğitim Sistemi”nde olduğu gibi yalnızca çalışanların omzunda dik durabiliyor.
Doktor, hemşire ve diğer görevliler gerçekten insanüstü bir emek ve gayretle sorunların üstesinden gelmeye çalışıyorlar!
İktidar ağızlarının söylediği hamasi sağlık tümceleri tam bir “hikâye!”.
Tarım, Sanayi, Eğitim, Ekonomi nasıl çöküntüdeyse, Sağlık da çöküntüde!
Bu gidiş iyi bir gidiş değil!
 
BİR DEVRİMCİNİN ÖLÜMÜ!
12 Eylül 1980 Faşist ve Gerici darbe sonrası filizlenen; “Memurların Sendika Kurması” düşüncesi, ülkenin; devrimci, demokrat ve aydın eğitim çalışanları eliyle somutlaştı! Tüm baskılara karşın Eğitim İş Sendikası kuruldu. Ardından Eğit Sen Sendikası kuruldu. Bu iki sendika kurulduğunda büyük zorluk ve baskılarla karşılaştı! Faşizmin tetikçileri bütün güçleriyle üzerimize geldi!
İşte o zor ve sıkıntılı dönemlerde Eğitim İş Sendikası Çaycuma Şubesi başkanlığını üstlendim. 142 gün süren o zor dönem sonunda 1980 sonrası ilk sendika Genel Kurulunu yaptık! İktidar ve onun emrindeki polis soluk almamızı bile engelliyordu!
O zor süreçte, Çaycuma’nın aydınlık yüzü olan eğitimci ağabeylerimle birlikte omuz omuza, insanüstü bir mücadele verdik!
Affet Köktürk ağabey, hem bir eğitimci, hem de yiğit bir devrimci olarak gece gündüz yanımızdaydı!
Akyamaç İlkokulunda görev yapıyordum. Öğlen saatlerinde Cemil Güler öğretmenle birlikte Affet Ağabey okula geldiler. Çamların altına oturup durum değerlendirmesi yaptık. Affet Ağabey; “Kırnapçı, yılmak, küsmek, geri adım atmak yok! Buraya seni kucaklamak için geldik! Biz hepimiz kol kola bu faşizmin üstesinden geleceğiz! Tarih, sınıf düşmanlarını çöplüğüne atarken, bizleri o onurlu sayfalarına yazacak! Yüreğini güçlü tut; sakın karartma!” dedi.
İnanın o gün Affet Ağabeyle nasıl gurur duyduğumu ve ağlamamak için kendimi nasıl güçlükle tuttuğumu unutamıyorum!
Affet Köktürk öldü! Dün (22 Nisan 2019) onu yıldızlara uğurladık! Oysa daha geçen hafta Öğretmenler Evinde oturup gündemi değerlendirmiştik! Yaşam ne kadar acımasız!
Sevgili öğretmenim, yoldaşım, değerli ağabeyim Affet Köktürk! Yaşadığım sürece yüreğimde yaşayacaksın! Devrimci duruşun, demokrasiye olan sarsılmaz inancın, emek mücadelesinde yaptıkların bize ışık tutacak!
Ardından bir kez daha haykırıyorum; Affet Köktürk, eğitim toplumumuzun ve Çaycumalıların onuru, gururudur! Eğitim İş ve Eğit Sen’le başlayan yolculuğumuz; Eğitim Sen’de sürüyor! Asla geri adım atmayacağız!
Yaşasın devrim ve sosyalizm! Yaşasın bilimsel eğitim!