Uçurtma Şenliğindeyiz…

Çaycuma’da geleneksel hale gelen Uçurtma şenliği, bilindiği gibi Nadir Deresi'inin yağış sonucu aşırı derecede suyla kaplı olması nedeniyle Çaycuma Kapalı Pazar Yeri Oto Parkı'na (Luna park Yanı) alındı.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından her yıl düzenli olarak yapılan geleneksel uçurtma şenliğinin 26 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan 15’incisi, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, Çaycuma Belediyesi ve Perşembe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen şenlik saat 12.00'de başlayacak. Bu arada Çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Gülsüm Cengiz’in çocuklarla söyleşi yapıp kitaplarını imzalayacağı uçurtma şenliğinde, en yükseğe çıkan uçurtma, en özgün yapımlı uçurtma ve yardım almadan en iyi uçurtma uçuran en küçük yarışmacı kategorilerinde yarışmalar yapılacak. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla da katılabilecekler.

Zonguldak’ımızın medar-ı iftiharı drama lideri Fahri Bozbaş da şenlik alanında çocuklarla drama ve oyun etkinliği gerçekleştirecek. Çocuklar da ödüllendirilecek. Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya ve kitap verilecek. Tüm katılımcılara ise anı madalyası, dondurma ve şapka ücretsiz verilecek. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ve çocuklara yönelik çeşitli stantların açılacağı uçurtma şenliğine çocuk, genç ve yaşlı herkes davet edildi.
Ben de bu davete icabet etmeye karar verdim Pazar günü oradayım, Çaycuma’da, şenlik alanında.

Çocuklarla birlikte güleceğim, eğleneceği, koşup zıplayacağım…