Gül’ün adına internet sitesinde yapılan açıklamada, “Abdullah Gül, yeni ikametgahının inşasıyla ilgili gecikme nedeniyle ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifi üzerine geçici olarak Tarabya Yerleşkesi’ni kullanmak durumunda kalmıştır” denildi.

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı görevinin ardından Tarabya’da bulunan cumhurbaşkanlığı köşkünde kalmasına ilişkin basında yer alan haberlere ilişkin açıklama geldi. Gül’ün internet sitesinden yapılan açıklamada, “11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni ikametgahının inşasıyla ilgili mücbir sebeplerden kaynaklanan gecikme nedeniyle ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın teklifi üzerine geçici olarak Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi’ni kullanmak durumunda kalmıştır.

Gül’ün siyasi hayatı boyunca ve devletin çeşitli kademelerinde üstlendiği görevler sırasında sergilediği kamu malına yönelik doğruluk, dürüstlük anlayışı ve etik tavrı kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Gül, yeni ikametgahının bitme aşamasına gelen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kısa bir süre içerisinde Tarabya Yerleşkesi’nden ayrılacaktır. Bu zorunlu konaklamaya bağlı olarak Tarabya Yerleşkesi’nde kendileriyle ilgili yapılan tüm masraflar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bizzat karşılanmaktadır” denildi.