İnsanlar hakkında yazı yazmak gerçekten çok zor bir iş. Yazıya başlarım. Cümleleri yazarım, silerim, değiştiririm...  
 
Yazıyı okuyanlar acaba ne der diye tereddüt içinde kalırım. Baştan söyleyeyim. Size bu kısa metinde anlatacağım kişi ile ticari, ekonomik, hiyerarşik, yönetimsel bir irtibatım yoktur.  
 
Kendisiyle ilk defa 2015 yılında Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde yapılan 1 haftalık mesleki eğitim kursunda tanıştım. Son derece oturaklı, anlaşılır, makul, tutarlı fikirler serdeden bir eğitim yöneticisi olarak gördüm. Hiç bilmediğim bir çok konuda ansiklopedi gibi dolu bir kişi konumundaydı. 
 
Çok başarılı gördüğüm insanları kendime rol modeli olarak seçerim. Abdüsselam Aksoy Bey’i de 2015 yılından bu yana sürekli olarak takip ediyorum. Görev yaptığı okulları nasıl ayağa kaldırdığını çevresindeki insanlardan ve medyadaki haberlerden hep takip etmekteyim. Başarılı çalışmalarını çalıştığım okullarda da uygulamanın yollarını aradım… 
 
Şu anda Zonguldak İlinin Ereğli İlçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezinde (MEM) idareci olan Sayın Aksoy döner sermaye çalışmalarında tüm şehre örnek olacak yüksek cirolu üretim başarıları göstermektedir.  
 
2 ay kadar önce Şanlıurfa’dan bir okul idarecisi beni aradı. “Tasarım Beceri Atölyesi yapmak/yaptırmak istiyoruz. Sizin bu konudaki fikrinizi almak istedik” dedi. Aklımın erdiği kadar bilgi verdim. Sonra hiç tereddüt etmeden bu işin uzmanı, piri Sayın Aksoy Hocamdır deyip Onun iletişim bilgilerini aktardım. 
 
Ülkemizde 1 milyon kadar öğretmen vardır. Tespit edebildiğim kadarıyla bunun 70 bini teknik öğretmen unvanını taşımaktadır. Bu branşın (alanın) öğretmenleri mesailerinin yarısını atölyelerde üretim, tasarım, deney yaparak geçirmek durumundadır. Ancak, üzülerek söyleyeyim ki son 40 yılda meslek öğretmenlerinin önemli bir dilimi üretim yapmayı, tasarımı, eser ortaya çıkarmayı unutmaya doğru yöneldiler.   
 
Sayın Abdüsselam Aksoy Hocamın branşı Metalurjidir. Bu alanın dışındaki birçok meslek dalında da profesör seviyesinde bilgi sahibi olduğunu müşahade ettim.  
 
15 gün kadar önce mesleki bir konuda takıldım. Kendisini arayıp akıl danıştım. Soruya cevap bulduktan sonra “Yeni bir projeniz var mı” diye sordum. “ABD’ye elektronik kart montajı yapıp ihraç etme üzerinde çalışıyoruz” deyince “Maşallah” dedim. 
 
Bu ülke üretici insanlar sayesinde ayakta durmakta… 
 
Sayın Aksoy’u ben de tanımak istiyorum derseniz,