Heyecanla bir kaç gündür Sn.Cumhurbaşkanı ne diyecek diye bekliyorduk. Vekilimiz, Deniz Yavuzyılmaz aslında haberi daha önceden sosyal medyadan duyurdu ancak beklentiler gün geçtikçe arttı.
Acaba başka ne sürpriz var diye 21 Ağustos Cuma 15:00 ‘ da tüm ülke TV başına adeta kilitlendik.
Ülkemiz için elbette katma değeri yüksek bir enerji rezervinin kazancı hepimizi mutlu etti. Ancak beklentiler 800 milyar m3 iken 320 milyar m3 olarak paylaşılınca dolar ve altında sert düşüş beklerken ters köşe olduk. Piyasalar bu haberlerde güven tesis edemedi.
Bozmayalım moralimizi, elimizde hiç yoktan artık bir doğalgaz kaynağı var.
Ülke ekonomisi elbete öncelikli ancak asıl mevzumuz şimdi yıllardır unutulan Zonguldak.
Covid19’ un 30 il +Zonguldak’ ı olarak hepimizin enerjisi düşmüştü, bu haber içimizde bir umut bıraktı. İlk beyanlarda tesisler için henüz Zonguldak ismi telafüz edilmedi. Ama biz hayallerini kurmaya başladık.
Filyos limanı zaten uluslararası ölçekte bir liman olacak. Hava,kara,deniz,demiryolu ulaşımı ile lojistik açıdan paha biçilemez bir yerde.
Gazın elektriğe dönmesi, sanayininde şehrimize gelmesi için büyük bir fırsat olmaz mı? Yıllar süresince yeraltı işçiliği ile ülkeye lokomotiflik yapmış şehir, tam herşey bitti derken yine enerji açısından ülkemize önderlik edecek.
Şimdi zaman kulis yapma zamanı. Muhalefeti ve özellikle iktidarın vekilleri, hatta çevre illerdeki vekiller. Sivil toplum örgütleri. Hedef 2023 olarak iletili. Belki 3, belki 5 yıllık, belkide 10 yıllık bir süreç var; bu işin kaymağını yemek için ancak bu zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçer gider. Acele etmeliyiz.
Kavga dövüş bir kenara, çocuklarınız ve torunlarınız daha refah seviyede  bir hayat yaşasınlar istiyorsanız;  “ -geldim ve gidiyorum bu dünyadan ama memlekette bir eserim olsun “ diyorsanız şimdi tam zamanı. Bu fırsat bir daha elinize gelmez sayın yetkililer ve Zonguldak halkı.
Özellikle seçilmişlerimiz için bu saatten sonra söylediği her kelime, her bir harfi takip ediyor olacağız.
Sizlerde takip edin; sorgulayın, gerekirse çalınmadık kapı bırakmayalım.
Haydi hemen şimdi , Zonguldak’ın kurtuluşu için hep beraber elele verelim.
Hertürlü görüş ve önerileriniz için : [email protected]