AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekilleri beni şaşırtıyorlar. Adeta vekillikleri bitmiş iki ay gibi uzun sürede hiçbir iş yapılamaz gibi.

AK Parti Zonguldak il başkanı sevilen sayılan bir dostumuz “Zeki Ağabey” bana göre seçime kadar olan iki ayı iyi değerlendirip bir takım hizmetleri hızlandırma şansına sahiptir.

Siyasetin duayen ismi Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar şu an bildiğim kadarıyla iktidarın Zonguldak milletvekilliğini yapıyorlar. Üçü bir araya gelerek Saltukova Havaalanı ile ilgili Türk Hava Yolları tarifeli sefer başlatmasını sağlasınlar. Çok yakında Güneydoğu illerinde dahi tarifeli sefer yapılabilecekse neden Saltukova Havaalanı olmasın?

Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin “Büyük Zonguldak” böyle bir hizmetten faydalanabilir.

Seçim yatırımı demeyeceğiz söz. TTK’ya üç bin beş yüz işçi alın.

Bu iki hizmeti yapın Zonguldak halkının yüzü inanın güler işsizlik sebebiyle yaşanan göç tersine döner. Bursa’da üç adet bulunan Zonguldaklılar Derneği belki ikiye düşer. Burada en büyük iş Özcan Ulupınar’a düşüyor. Bu defa Üçüncü sıradan kazanır da meclise giderse çok güçlü olur bana göre bakan olur.

Bakan olunca hizmetleri yaparım mantığı inanın AK Parti’ye bir vekil kaybettirebilir. Özcan Kardeşim ilk defa girdiği siyaset arenasından küser köşesine çekilir. Bizim kendisinden umudumuz halen vardır.  Gençtir. Ataktır. dürüstür. Çalışkandır. Sekretaryasını aşamasak da yine TBMM’de olmalıdır.

 

KORKUTHAN, “ÇAKAN SEÇİLİR”

MHP’nin iki dönem il başkanlığını yapan Mustafa KORKUTHAN ile dün telefon görüşmemiz oldu. Bir iki lafladık. Konu seçimin sonucuna geldi 2-2-1 olur dedi. Anlayacağınız üçüncü sıralar bu durum gerçekleşirse vekil olamayacak.

MHP bana göre seçime en hazır parti konumundadır. Bakınız nasıl: MHP ilk defa profesyonelce hazırlanan 11 türkü ile seçime hazır. Selam Anadolu’ya, Ankara’nın Bağları, Kıraç’ın Türkiye Marşı, Fatih Kısaparmak’ın ‘Yeter Allah Aşkına’ Gök Girsin Kızıl Çıksın, Vur de Vuralım Öl de Ölelim, Adana Köprübaşı, Vatan için Mhp’yi Seçin, Domra, Mührü Üç Hilale Vur, Haydi Geç Harekete,

Dikkat ederseniz vatan, bayrak, toprak çok öne çıkarılmış. 7 bölgeye ayrı ayrı türkü bestelenmiş. Ekonomi Kurmayları, Enerji Kurmayları, Spor Kurmayları, Hukukçu Kurmayları, göreve gelecek bürokratları ile MHP tam bir şekilde 7 Haziran’a hazır.

3 Mayıs tarihinde MHP programını açıklayacak. Neden 3 Mayıs, diye düşünenler olabilir.

3 Mayıs Türkçülük Bayramı’dır da ondan

MHP iktidar ortağı olur da halka hizmet etme imkânı bulursa Zonguldak özel bir ilgili görecektir. MHP birinci sıra adayı Zeki Çakan seçilir de vekil olursa kendisine gönül verenleri biliyorum ki mahcup etmez.

Listede bulunan diğer 4 isim bence önemli makamlara gelirler. Gerçi MHP’yi tercih eden insanların mal, makam beklentisi bulunmaz.

KISA-KISA

19 NİSAN PAZAR GÜNÜ Esnaf Kefalet kooperatifi kongresi yapılacak. İki adayın yarışacağı genel kurulun çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Ercan ŞEHRİ ile Aydın ARICI karşı karşıya geliyorlar. Kongrenin Genel Maden İş Sendika salonunda yapılması, GÜVENLİK açısından son derece önemli olacaktır.İK  açısından son    derydın  ARICI    karşı karşıya     geliyorlar.kongrenin   Genel Maden   İş   send Salon içinde ve dışında mutlaka güvenlik önlemi alınacaktır

Yesari Sezgin diyor ki “Rakibim kim olursa olsun fark atarım. Geçen seçimde rakibimin aldığı 49 oyu yeni rakibim yakalarsa iki misli fark atacağımı şimdiden hatırlatıyorum.”

***                         ** *

Kozlu Ortaokulu ile ilgili bir spor-siyaset yazısı kaleme aldım ancak yazı gazetede çıkmadı. Sadece internet sayfamızda beş-on dakika kaldı. Yazı geri çekildi ancak bu on dakikada Yılmaz Kaldırım yazıyı çekip paylaşmış. Kozlu’da yayınlanan Batı Karadeniz Haber gazetesi sahibi Tansel Kardeş yazıyı paylaşmış. Kozlu ayağa kalkmış, ne yapalım?

Biz gerçeği yazdık. Zonguldak’ı temsil edecek milletvekili duyarsız kalacak. Üstüne üstelik bir de siz bana verin, seçilince ben size yardım ederim, diyerek kabahatini katlasın.

AK Partili Belediye Başkanı Ertan Şahin hem otobüs hem de gidiş-geliş masraflarını karşıladı. CHP’li seçilecek vekil adayına kolay gelsin. Bu arada Kozlu Ortaokulu ilk maçında grubun en güçlü ekibi Denizli Ortaokulu hentbol takımını mağlup etti. Dün oynadığı Aksaray maçı yazıyı bitirirken henüz başlamamıştı ancak Kozlu Ortaokulu gruplara kesin kalarak Türkiye Şampiyonu olmaya çalışacak. Anlayacağınız başarıyı Valimiz mutlaka ödüllendirecektir.