TC Devleti vatandaşı olarak şu corona illetine karşı alınan tedbirler içinde yer alan, 65 yaş üstü olanların sokağa çıkma yasağının neye yaradığını bir türlü çözebilmiş değilim. Niye değilim çünkü bu yaş grubundaki insanlar da dışarıyla irtibat kurmak zorunda; ekmek, su, gıda ihtiyaçları eve kendiliğinden gelmiyor ki; ya evde yaşı müsait olan biri gidip alıyor ya da istiyorsun birileri eve getiriliyor, Hatta bakkal, market yakınsa şayet gidip bizzat alınıyor. Yani tedbirli olunmazsa her halükarda virüs bir şekilde bulaşır insana.
 
İki aydır bizlere bu pazar izin çıktı ve nihayet sokağa çıktık. Gördük ki ne caddeler, parklar dolup taştı ne de sokaklar. Ne kadarmışız o da belli oldu. Azınlıktayız yani. Bu yaş grubundakilerin kimi dizlerinden, kimi belinden şikayetçi; her gün çık denilse de çıkacak halleri yok. Üstelik hafta sonu izninde her yer kapalı olduğundan sıkıntı yaşandığını da gördük.
Demem o ki yasaksa veya değilse herkese eşit uygulansın. Yaşanan yere, ortama göre bu yasağı mahallî idareler belirlesin.
 
Canımız tatlı bizim; ne kimseye yaklaşırız, ne de yaklaştırırız. Herkesten daha tedbirliyiz. Sadece ben değil bir çok kişinin böyle düşündüğünü biliyorum. #Evdekal günlerinden kendi adıma hiç şikayetçi değilim. Şikayetim, yaş nedeniyle yapılan ayrımcılığa.