Zonguldak’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Yıldönümü kutlandı. İlk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Metin Turanlı tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra makamında ziyaret ettiği Vali Erdoğan Bektaş da emniyet teşkilatından memnun olduğunu vurguladı.

Törende konuşan Turanlı, "Polis teşkilatımızın 174. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.  1 200 civarındaki personelimizle Zonguldak genelinde bugün teşkilatımızın kuruluş yıldönümüne dair günümüzü kendi içimizde kutlamaya çalışıyoruz. Kendi meslektaşlarımıza, kendi emeklilerimize, kendimize dönük çeşitli etkinliklerimiz var. Bunların çoğunu kamuoyu önünde yapmıyoruz. Özellikle onlarla beraber olmak, hemhal olmak noktasında bu seneki etkinliklerimizi şahsımıza münhasır bir tür olarak değerlendiriyoruz. Bu şehirde 130 civarında oturan emekli personelimiz var. Onlara erişmeye çalışıyoruz. Cuma günü bize sağlık durumları müsait olan, elveren, davetimize iştirak olanlarla beraber Polisevi'nde yemeğimiz olacak. Onun dışında şehit ailelerimizle beraber özel kendi mensuplarımızla şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Bugün ikindi namazı itibariyle merkezde camide bir mevlit okutulacak. İlçelerimiz kendi programlarını ayrıca özel olarak yaptılar. Bu seneyi de böyle değerlendiriyoruz" dedi.

VALİ BEKTAŞ: EMNİYETTEN MEMNUNUM

Törenin ardından Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret eden Turanlı ve Emniyet Müdür yardımcıları, Bektaş'a çiçek takdim etti.

Emniyetin işini güzel bir şekilde yapmaya çalıştığını belirten Vali Erdoğan Bektaş, “Giderek etkinlikleri artan emniyet, işini güzel bir şekilde yapmaya çalışıyor. Emniyet ile ilgili vatandaşımızdan çok şikâyet almıyoruz, aksine memnuniyet alıyoruz. Başta müdürümüze, personel arkadaşlarımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. İşlerin iyi gittiğini ve emniyet teşkilatının görevinin hakkını verdiğini görmekten mutluyum, teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da Vali Bektaş’a güzel dilekleri için teşekkür ederek, gece gündüz vatandaşa hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.