Kdz. Ereğli Belediyesi 25’nci geleneksel sünnet şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık sünnet ettirilen 200 çocuğa bisiklet, top ve saat hediye etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın göreve ilk geldiği 1994 yılında başlattığı Sünnet Şöleni geleneği 25’nci kez sürdü.

Kdz. Ereğli Belediyesi bu yıl 200 çocuğu sünnet ettirdi. Echomar ve Medical Park hastanelerinde sünnet ettirilen çocuklar için amfi tiyatroda toplu sünnet şöleni gerçekleştirildi.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikle palyaçolar ve animatörlerin gösterileriyle sünnet çocukları ve aileleri gönüllerince eğlendi.

POSBIYIK: DAMATLIKLARINI DA GÖRÜRÜZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, cesaretlerinden dolayı tüm çocukları kutladı. Sünnet olan çocuklara sağlıklı bir yaşam dileyen Posbıyık şunları söyledi:

“Bugün çocuklarımızın günü. Bölgemizdeki çocukların mutluluğunu paylaşmak için bir aradayız. Erkekliğe ilk adımı attıkları bugünde anneleri, babaları, büyük anne ve dedeleriyle aynı mutluluğu paylaşmaktan büyük onur duyuyorum. İnşallah düğünlerini, nikahlarını, damatlıklarını da görürüz. Artık onlar delikanlı oldular. Allah yollarını ve bahtlarını açık etsin. Hep sevgiyle bu hayat yolunda yürüsünler. Ülkesini seven, Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak bu ülkeye güzel hizmetler vereceklerine yürekten inanıyorum.”

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından sünnet şölenine sponsor olan Echomar ve Madical Park hastaneleri ile iş insanları İrfan Yazıcıoğlu ve Hikmet Tezel’e plaket takdim etti.

Okunan Kur’an tilaveti ve edilen duanın ardından Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından çocuklara hediyeleri verildi.