"Acaba bir şey mi vardı da ihraç edildiler?" diyenlere;

Akyol’dan “kapak” gibi paylaşım!

OHAL döneminde yayınlanan 7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün hakkında tuttuğu Araştırma Tutanağı’nı sosyal medya hesabından paylaştı.

Bazı kişilerin “Acaba bir şey mi vardı da ihraç edildiler?” şeklindeki şüphelerine cevap niteliğindeki Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Araştırma Tutanağı’nı sosyal medya hesabından duyuran Akyol, “Savcılığın bilmediği, emniyet müdürlüğünün, terörle mücadele şube müdürlüğünün bilmediği ne vardı da ihraç listesine eklendik? Bilen varsa yanıt versin.” dedi.

Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden İsmet Akyol’un FETÖ/PDY terör örgütü ya da herhangi bir illegal yapı içerisinde bulunup bulunmadığının araştırılmasını istediği Araştırma Tutanağı'nı “Acaba bir şey mi vardı da ihraç edildiler?’ sorusunu soranlar için yayınlıyorum.” notuyla paylaşan Akyol şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL KHK'si ile Eğitim Sen Çaycuma Temsilcimiz Gökhan Taner Günsan ile birlikte hiçbir gerekçe sunulmadan hukuksuzca ihraç edildik.

Darbe girişimimin hemen ardından Eğitim Sen yöneticisi olarak yaptığım bir basın açıklaması nedeniyle Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün talebiyle Çaycuma Kaymakamlığı tarafından 27 Temmuz 2016 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edildiğim ortaya çıkmıştı. İhbarın ardından Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkımda çok yönlü soruşturma yürütülmüştür. Yayınladığım bu 'Araştırma Tutanağı' Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün Savcılığa gönderdiği tutanaktır. Bu tutanağın yanı sıra İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sorgulamaları, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), Çaycuma Emniyet Müdürlüğü ve ilgili başka birimlerle yapılan yazışmalar sonucunda FETÖ/PDY terör örgütü ya da başka bir terör örgütüyle "aidiyet, irtibat veya iltisakımın bulunmadığı" ve "iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir" sonucuna varılmış ve hakkımda savcılık tarafından takipsizlik (kovuşturmaya yer olmadığına dair) kararı verilmiştir.

Takipsizlik kararının ardından savcılık tarafından bana verilen 21 sayfalık soruşturma dosyasında yer alan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün hakkımda tuttuğu 'Araştırma Tutanağı'nı "Acaba bir şey mi vardı da ihraç edildiler?" sorusunu soranlar için yayınlıyorum.

Savcılığın bilmediği, emniyet müdürlüğünün, terörle mücadele şube müdürlüğünün bilmediği ne vardı da ihraç listesine eklendik? Bilen varsa yanıt versin.

Çok sevdiğimiz öğretmenlik mesleğine #GeriDöneceğiz ve hukuksuz ihraçlarda imzası olanların hepsinden hukuk önünde hesap soracağız”