Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği mezunu Bahattin Yılmaz(40), çok sevdiği öğretmenlik mesleğine atanamayınca köfteciliğe başladı.

Eskiden Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak geçen Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olan Bahattin Öğretmen, atanamayınca çareyi yaşadığı beldede lokanta açmakta buldu.

Karaman beldesinde köftecilik yapan Bahattin Öğretmen, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada, “Atanamayınca 2010-2013 yılında ücretli öğretmenlik yaptık. Öğrenci sayısı fazla olduğu için puanlar çok yüksek olunca bir türlü atanamadım. Bu arada ücretli öğretmenlik yaptım. Ondan sonra KPSS kursuna giderek tekrar sınava hazırlandım. Yine atanamadım. Bu defa özel eğitim rehabilitasyon kurumunda 1 yıl kurum müdürlüğü yaptım. Asgari ücretli kurum müdürüydüm. Asgari ücretli olduğu için bırakmak zorunda kaldım.” dedi.

ÖĞRETMENLİĞE NİYET, ESNAFLIĞA KISMET

Öğretmenlik mesleğinin çok severek tercih ettiğini; ancak şartların el vermediğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

“Çok uğraştım ama bir türlü atanamadım. Çalıştığım kurum asgari ücret veriyordu. Bununla geçinmek zor olduğu için bıraktım. Yaşamak için para lazım. Bir şeyler yapmak zorundaydım. Çok sevdiğim öğretmenliği bırakıp lokantacılık işine girdim. Yaklaşık 1 yıldır lokantacılık yapıyorum. Öğretmenlik kısmet değilmiş. İnşallah her şey daha iyi olur ve esnaflıkta başarılı olurum” (Abdullah Karabacak)