Gurbetçilerle dayanışma gecesinde buluşmak üzere Almanya’ya giden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gelsenkirchen şehrinde Ereğlili gurbetçinin iş yerinin açılışını yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, merkezi Almanya’da bulunan Almanya Ormanlılar Derneği’nin düzenlediği ‘Eğitim ve Yardımlaşma Şenliği’ne katılmak üzere Almanya’ya gitti.


İstanbul’da düzenlenen EMITT fuarına katıldıktan sonra Almanya’ya giden Başkan Posbıyık, Gelsenkirchen şehrinde Ereğlili gurbetçi Hüseyin Erdoğan’ın Sürücü Kursu’nun açılışına katıldı.


Başkan Posbıyık, iş yerinin açılışını Gelsenkirchen Belediye Başkanı Joachim Gill ile birlikte yaptı. Açılışa Almanya’daki Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu ve bir çok gurbetçi ile birlikte Kdz. Ereğli’den Belediye Meclis Üyesi Emrah Karaarslan ve Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu da katıldı.


Almanya’daki hemşehrilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Posbıyık “Bir çok yeri gezdim ve yeni mekan açan hemşehrilerimizi ziyaret ettim. O kadar mutlu oldum ki tarif edemem. Bölgemizden gelen insanların Almanya’da kendi mekanlarını açması ve güçlü olması bizleri son derece mutlu etti. Bundan gurur duyduk. Benim bir tek isteğim var; Zonguldak’tan, ilçelerden ve beldelerinden gelen hemşehrilerimizin bir birlerine sımsıkı sarılması, birlik beraberlik içerisinde olması. Hüseyin Erdoğan kardeşimin yeni iş yeri hayırlı olsun” dedi.


Başkan Posbıyık daha sonra Almanya Ormanlılar Derneği’nin dayanışma gecesinde gurbetçilerle bir araya gelecek. (Haber Merkezi)