Bedava mı buldun Ali Bektaş
Kozlu Belediyesinin Fatih Sitesinde evlere şenlik asfalt çalışması yapıyor. Hiçbir ön hazırlık ve kaldırım, refüj düzenlemeleri yapılmadan gelişigüzel dökülen asfalt gören herkesi hayrete düşürüyor.
Kozlu Belediyesi, yolları son derece kötü durumda olan Fatih Sitesi Mahallesi’nde asfalt çalışmasına başladı. Ancak belediyenin hiçbir ön hazırlık yapmadan son derece kötü bir işçilikle asfalt dökmesi gören herkesi hayrete düşürdü. Kaldırım, refüj düzenlemeleri yapılmadan başlatılan çalışmada asfalt dökülen parke yolun temizliğinin bile doğru düzgün yapılmaması “Bedava bulunsa böyle dökülmez” yorumlarının yapılmasına yol açtı. Yolun üzerindeki parke kaplama ile üzerine dökülecek asfaltın birbiriyle uygun bir şekilde birleşmesini sağlayacak bitüm emilsüyonu da uygulanmadan yapılan asfaltın olması gerekenden çok daha önce bozulacağı iddia edildi. 
YÜZEY KALİTESİ SON DERECE DÜŞÜK OLDU
Öte yandan Kozlu Lisesi çevresinde, birkaç yıl önce, kaldırım iptal edilerek hizmete sunulan çiçeklikler için yapılan prekast duvarların bir bölümü de, önceden hesabı yapılmadığı için asfalt içinde kaldı. Finişerle serilen asfaltın silindirlerle gerektiği kadar sıkıştırılmaması yüzey kalitesini önemli şekilde düşürürken, içindeki agreanın (çakılın) etrafa dağılmasına da neden oldu. Kaplanacak yolun gerekli şekilde temizliği yapılmadığı için asfaltın içine karışan yabancı cisimler kalitesinin düşmesine de neden olurken, yolun parke kaplama ile birleşme noktalarında ortaya çıkan çirkin görüntüler, “Bu kadarına pes” dedirtti.
NEDEN BU KADAR BORÇLU OLDUĞU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR
Asfalt seriminin son derece özensiz bir şekilde yapıldığını söyleyen vatandaşlar, “Sözde Fatih Sitesi Kozlu’nun en mutena semti. Önceki başkanlık döneminde, yaptığı imar oyunlarıyla bizi beton cehennemine mahkum eden Ali Bektaş, şimdi de yaptığı özensizliklerle mahallemizi hepten çirkinleştiriyor. Doğru düzgün ön hazırlığı yapılmadan dökülen asfalt, zamanından çok önce bozulacağa benziyor. Kırık dökük kaldırımların, abuk sabuk refüjlerin hiçbiri düzeltilmeden yapılan uygulama, büyük bir israf olarak ortaya çıkıyor. Ali Bektaş, iş bilmezliği yüzünden hepimizin parasını çarçur ediyor. Kozlu Belediyesinin neden bu kadar borçlu olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. İnsan bu asfaltı bedava bulsa böyle dökmez. Harcanan kamu kaynağına yazık” dedi.