Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) spordaki başarı hanesine bir yenisini daha ekledi.  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi BESYO öğrencisi, milli sporcumuz Mihraç Akkuş, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na puan taşıyan müsabakalardan Judo Grand Prix Turnuvasının ilk gününde erkekler 60 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

İsrail’in Tel Aviv kentinde etkileyici bir açılış töreniyle başlayan turnuvada Alman, Portekiz,  Kore ve Moldovalı rakiplerini mağlup ederek adını finale yazdıran milli sporcumuz Akkuş, finalde altın madalya için Koreli rakibi Won Jin Kim ile giriştiği mücadelede ülkemize gümüş madalya kazandırırken,  Üniversitemize de büyük bir gurur yaşatmış oldu.

Türkiye'nin ümitlerde ilk dünya ve Avrupa judo şampiyonu olan ve Avrupa Judo Federasyonu (EJU) tarafından "Altın Çocuk" olarak isimlendirilen milli sporcumuz Mihraç Akkuş, 41 günde üç ayrı şampiyonada 3 altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 2020 ve 2024 Olimpiyat oyunlarında en büyük madalya umudumuz olan milli sporcumuz, başarılarıyla şimdiden Türk spor tarihine geçti. 2017 yılında ise bütün spor dalları arasında Avrupa’nın en iyi 3. genç sporcusu seçilen Akkuş, ülkemize kazandırdığı bu gümüş madalya ile 2020 Tokyo Olimpiyat kotasına girerek,  olimpiyat yolunda ülkemizin ve üniversitemizin umudu olmaya devam edecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, ülkemizi ve Üniversitemizi ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil eden milli sporcumuz ve öğrencimiz Mihraç Akkuş’u tebrik ederek,  yeni başarılara imza atması dileğiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kendisine başarılar diledi. (Haber Merkezi)