‘Anevrizma’ hastalığına yakalanan Pınar Yılmaz’ı 18 bin lira bulamazsa…

Babasını maden ocağındaki iş kazasında kaybeden Yılmaz, birçok doktorun ameliyatına bile yanaşmadığı hastalığı için riski göz önüne alarak sağlığına kavuşmanın hayalini yaşıyor.

Mağazada satış personeli olarak çalışan Pınar Yılmaz, 19 Mayıs’ta ensesinden gelen şiddetli ağrıyla birlikte bayıldı. Arkadaşları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz, aynı günün akşamı Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Burada beyin anjiyografisi çekilen Yılmaz’ın Ebru Gündeş hastalığı olarak adını duyuran ve ender rastlanan anevrizma (Bir atardamar veya toplardamar duvarındaki içi kan dolu şişkinlik) hastalığına yakalandığı tespit edildi.

Gündeş’in durumundan farklı olarak beyin sapındaki omurilikte damar yumağı olduğunu söyleyen Yılmaz, tedavisi için 9 doktor ve 7 hastane gezdiğini, hiçbirinin ameliyata yanaşmadığını ifade etti. Ameliyattan çıkamama veya felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğu için doktorların riske girmek istemediğini ileri süren Yılmaz, son çare olarak gittiği İstanbul’daki Medical Park Göztepe Hastanesi’ndeki Prof. Dr. Türker Kılıç’ın ameliyat yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Ameliyat olmadığı sürece her an damarın kanama yaparak hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını ve bu şekilde yaşamak istemediğini anlatan Yılmaz, ameliyat için 18 bin liraya ihtiyacı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

‘BUNUNLA YAŞAMAYA ALIŞACAKSIN’

“Doktorlar milyonda bir karşılaşılan bir hastalık olduğunu ve doğumsal olabileceğini söylediler. Bu yaşıma kadar hiçbir belirti göstermedi bana. Kanama yapmadan da kendini göstermiyormuş. Ebru Gündeş ile bu hastalık tanındı. Benimki hiç olmayacak bir yerde omuriliğinin içinde yer aldığı, bu durumda oraya müdahale edilemeyeceği söylendi. Bütün sinir sistemi ve kasların oradan geçtiği söylendi.  Doktorlar müdahaleden sonra hayatımı kaybetme veya felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğumu söylediler. Ne olduğunu sorduğumda, bununla yaşamayı öğrenmemi istediler. Her an daha çok kanayabilir ve hayatımı kaybetme riskiyle karşı karşıyayım”

“ÖLÜM KORKUSUYLA YAŞIYORUM”

 

Beyninde bir saatli bomba ile gezdiğini ifade eden Yılmaz, “Son umut olarak Medical Park hastanesine gittim. Beyin anjiyografisi yapıldı. Prof. Dr. Türker Kılıç, riskli bir böyle olduğunu fakat yeterli donanıma sahip olduklarını ve açık ameliyatı yapabileceğini söyledi. Kanama riskini yüzde 80 düşürebileceğini söyledi. Kanama riskim yüksekmiş. Omuriliğim çok hasar görmüş. Bu yüzden de omuriliğim hasar gördüğü için sinir kaslarım yeterli beslenemiyormuş. Ameliyat için ne kadar para gerektiğini sorduğumda 28 bin lira dediler. Hastane yönetimiyle görüştüğümde sağ olsunlar parayı 18 bine düşürdüler.

‘TEK İSTEDİĞİM SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK’

Benim 18 bin lirayı ödeme imkanımda yok. Ben iki aydır da çalışamıyorum. Şu an işsizim. Şu an çok çaresizim. Ameliyat olabilmem için 18 bin liraya ihtiyacım var. Bir şekilde bir yerlerden toplamaya çalıştım.  Paranın 6 bin lirasını toplayabildim. Benim için akıp geçen zaman her dakika risk taşıyor. Ben, ‘acaba şimdi mi kanama olacak?’, ‘Kanamam mı başladı?’ korkusuyla yaşıyorum. Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne çıktım. Hiçbir sonuç alamadım. Tek istediğim şey sağlığıma kavuşmak. Başka bir şey istemiyorum. Bu ameliyat ne kadar başarılı geçecek onu da bilmiyorum ama benim için bir umut en azından. 18 bin lirayı biran önce toplayarak bu ameliyatı olmak istiyorum. Hayatım 18 bin liranın elinde. Bir insan hayatı bu kadar ucuz mu?”

Yılmaz, gelecek yardımlarla 18 bin lirayı tamamlayıp ne kadar riskli olsa da kendisine umut ışığı olacak ameliyata girip sağlığına kavuşmayı hayal ediyor.

Haber: Nermin AKKAYA