Bir yerine 70 çift ayakkabısı oldu 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Velidağı köyündeki yoksul Akyüz ailesinin 8 yaşındaki çocukları Ramazan Akyüz’ün bir çift yeni ayakkabı istemesi üzerine Türkiye’nin dört bir yanında kendisine ayakkabı gönderildi. İlkokul öğrencisi Ramazan’ın 70 çift ayakkabısı oldu.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Veli Dağı köyünde 5 kişilik Akyüz ailesinin yoksulluk dramının ulusal basında yer almasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından yardım geldi. İlçeye 35 kilometre uzaklıkta yaşayan Havva (38) ve Tacettin Akyüz (42), lise 2. sınıfa giden kızları Necla (16), Ortaokul 3. Sınıfa giden Yaşariye (12) ve ilkokul 2. Sınıfa giden Ramazan Akyüz (8) ile birlikte açlık ve sefalet içerisinde zor bir yaşam sürüyordu. Akyüz ailesinin durumunu anlatan haber üzerine yardımseverler harekete geçti. Aileye onlarca koli kumanya, beyaz eşya, ev eşyası ve giyecek yardımı yapıldı. Ailenin açtığı hesaplara ise şu ana kadar yaklaşık 30 bin TL nakit para yardımı yapıldı. Aileye Zonguldak’ın ilçeleri ile Türkiye’nin bazı bölgelerinde halen yardımlar gelmeye devam ediyor.
Velidağı köyünde derme çatma eski bir evde 3 çocuğu ve eşi ile birlikte yaşayan Havva Akyüz, gelen yardımlara teşekkür etti. Sefalet içerisinde yaşarken Türkiye’nin dört bir yanından kendilerine yardım geldiğini dile getiren anne Havva Akyüz, “Artık kumanya, ev eşyası ve giyecek yardımına ihtiyacım yok. Bize yardım gönderen göndermeyen herkese teşekkür ediyorum. Artık hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Tek isteğim evimizin tamir edilmesi. Başka hiçbir şey istemiyorum” dedi.
İlkokul 2. sınıf öğrencisi Ramazan Akyüz ise bir çift ayakkabı isteğine karşılık kendisine gönderilen 70 çift yeni ayakkabıdan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyor. 8 yaşındaki Ramazan Akyüz, “Ben ayakkabı istiyordum. 70 tane ayakkabı geldi. Bana ayakkabı gönderenlerden göndermeyenlerden Allah razı olsun. Bir tek evimizin yapılmasını istiyorum. Kışın üşüyorum” diye konuştu.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Akyüz ailesinin evinin tamiratı için gerekli girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Çay, evin tamiratı için ödenek talebinde bulunduklarını, gelen ödeneğe göre çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. (İHA)