Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Merkez Ulucamii bünyesinde bir ilk gerçekleşti. Merkez Ulucamii İmam Hatibi Nabi Ayyıldız, halkla el ele vererek beldede Gençlik Merkezi kurdu.

Ulu Cami İmam Hatibi Nabi Ayyıldız’ın gayretleri sonucu Kilimli bölgesinde bir ilk olan Gençlik Merkezi sayesinde genç nesle dini ve ahlaki eğitimin yanı sıra sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılacağı belirtildi.

TÖRENLE AÇILDI

Gençlik Merkezi, Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kilimli Müftüsü Rıza Arı, Kilimli İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Üstün, Ulucamii İmam Hatibi Nabi Ayyıldız ve çok sayıda Çatalağzı sakinlerinin katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahiler, katılımcıları mest etti. Törene katılan bütün öğrencilere Eren Enerji tarafından tişört hediye edildi.

BÖYLE BİR HİZMETE İHTİYAÇ VARDI

Açılış törenin ardından açıklama yapan Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Ayyıldız’ı tebrik etti. Taşdan, “Böyle bir hizmete bölgemizde ihtiyaç vardı. Böyle bir eseri kazandırdığınız için teşekkür ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Müftü Rıza Arı da bu tür çalışmaların bütün camilerde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek Ayyıldız’ı kutladı.

Ulucami İmam Hatibi Nabi Ayyıldız da yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“İki yıl önce atandığımız camimizin ilk önce nakkaş işini çözdük. Caminin mantolanması, avize alımı, mihrabın dekoru, ışıklandırılması, kürsünün yenilenmesi, yeni kitaplık oluşturulması gibi camimizin içine farklı bir estetik kazandırdık. Ve en önemlisi, yeni bir Kur’an Kursu alanı açarak ve güzel bir sınıf oluşturulması, Kilimli’de ilk olan Çatalağzı’mıza Gençlik Merkezi kazandırdık.

Özellikle Kur’an Kursumuzu ve Gençlik Merkezimizi önemsiyorum. Çünkü genç nesil iyi yetişmiyor. Gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı yok. Gençlerimizi ve çocuklarımızı Gençlik Merkezi’nde eğitmek istiyoruz. Bu güzel projeyi tasarlayıp gerçekleştirmek için cami cemaatimiz ve halkla el ele verdik.  Projeye şu ana kadar 250 bin TL harcadık. Gençlik Merkezi’nizde öğrencilerin istifade edebilmesi için 5 adet bilgisayar, Akıllı tahta ve çok fonksiyonlu yazıcıya ihtiyacımız var. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Biz elimizden geldiğince gençlerimize ve çocuklarımıza her türlü eğitim, okuma, yazma ve diğer sosyal kültürel faaliyetleri yapmak için çaba göstereceğiz. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum”