Çaycuma Belediyesinin Çaycuma Devlet Hastanesine yaya erişimini sağlamak için planlayıp yapımını tamamladığı Kent Asansörü düzenlenen törenle açıldı. 

Çaycuma Belediyesinin Çaycuma Devlet Hastanesine yaya erişimini sağlamak için planlayıp yapımını tamamladığı Kent Asansörü’nün açılışı muhteşem bir törenle yapıldı. Abdullah Kalaycı Caddesi’nde bulunan alt istasyonun önünde yapılan törene, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Zonguldak önceki dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Çaycuma Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Belediyesi daire amirleri ve personeli, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adayları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Çaycuma Belediyesi Bandosu açılıştan önce çaldıkları marşlarla vatandaşları coşturdu.

 

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kantarcı, “Bugün sizlerin de tanıklığıyla Çaycuma’da yine bir tarihi gün yaşıyoruz. Bu tarihi günde bizi yalnız bırakmadığınız için bizlerle beraber olduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum, sağ olun, var olun. Mübarek ellerinizle kullandığınız oylarla 5 sene evvel beni Çaycuma’da hizmetin başına getirdiniz. Bizde sizler için 5 yıldır gece ve gündüz çalışıyoruz. Sizler için, kadınlarımız için, engellilerimiz için, çocuklarımız için çalışıyoruz. Birçok projeyi sizlere vadetmiştim. Ve sonra bu 5 yılın içinde o vadettiklerimizin dışında da birçok projeyi de hayata geçirdik. Hem de bizim bu projelerimiz öyle süslü püslü günü kurtarma projeleri değil. Uzun yıllar boyu kullanılacak, Çaycuma’nın tarihine geçecek ve sizlerin güvenle yıllar boyu kullanacağınız projeler” dedi.

 

BELEDİYE BİNASI YÜZDE 90 SEVİYESİNDE

Zaman zaman sözleri sloganlarla kesilen Başkan Kantarcı, sözlerini, “Bir belediye binası yaptık şu anda yüzde 90 seviyede. Muhteşem bir belediye binası. Son teknolojiye göre ve de günümüz mimarisinin en güzel örneği. Malzeme kalitesiyle de işçiliğiyle de muhteşem bir bina.  Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz maalesef işadamlarımızı ve müteahhitlerimizi de etkiledi. 3-4 ay önce bitmesi gereken bu bina şu anda yüzde 90 seviyelerde, bitirmek için arkadaşlarımız destek olmaya devam ediyor. Orayı da seçimlerden önce açmayı çok isterdim ama nasip değilmiş.  İnşallah Nisan ayında orayı da açmak bizlere nasip olur” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

İYİ Kİ BU ASANSÖRÜ YAPMIŞIZ

Asansörün hizmete girmesi için çok uğraşlar verdiklerini hatırlatan Başkan Kantarcı, konuşmasında, “Bu esere inanın çok emek harcadık, çok uğraştık. Çünkü çok aşamalardan geçti çok etaplardan geçti, ihaleler yaptık, iptal oldu. İnanın diğer hiçbir projeye bu kadar emek vermedim. Ama ben şunu görüyorum ki, iyi ki bu emeği vermişiz, sadece dün duyurduk bugün bu saatte açılacağını, ama Çaycumalılar akın akın gelerek açılışı teşrif etti. İyi ki bu asansörü yapmışız. İyi ki sizler buradasınız. İyi ki Çaycuma’da yaşıyoruz. İyi ki varız ve Çaycuma’da daha mutlu daha güzel günler geçireceğiz. Çoluk çocuğumuzla beraber gayet güzel gayet mutlu şehirde yaşamanın keyfini süreceğiz” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

 

ÇAYCUMA ZİYARETÇİLERİN HAYRAN OLDUĞU BİR ŞEHİR OLDU

5 yıl süresince Çaycuma’da verimli çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Başkan Kantarcı,
“Yeni dönemde çocuklarımızın eğitimi ön planda olacak. Spor, sosyal belediyecilik ön planda olacak. Biz bu 5 yılda arkadaşlarımla beraber hakikaten çok verimli çalışmalar yaptık. Çaycuma’nın siluetini değiştirdik, Çaycuma’yı uçurumun kenarından aldık. Ama şimdi Çaycuma, etraftan, yakın çevreden insanların ziyarete geldiği, alışverişe geldiği ve hayran olduğu bir şehir oldu. Sizin sayenizde oldu bu. Asansörün hastane tarafına çıktığınızda göreceksiniz ‘devletin işi’ filan demedik, hastanemizin de içinde, dışında, etrafında güzel şeyler yaptık. Berbat vaziyetteydi hastanenin etrafı. Ve önümüzdeki dönemde de inşallah bu yeni blokların hizmete girmesiyle şu anda acil girişi olan yer son derece kötü son derece biçimsiz yapılmış. O girişi de düzelteceğim. Hastanenin ana girişine büyük, güzel bir meydan oluşturacağız. Orada taksilerimiz ve minibüslerimizin de yer aldığı son derece güzel bir meydan olacak” dedi.

 

ÇAYCUMA’NIN HER KÖŞESİNİ NAKIŞ İŞLER GİBİ İŞLEDİK

Çaycuma’yı ilk göreve geldiklerinde bütün her tarafını planladıklarını da hatırlatan Başkan Kantarcı, sözlerini, “Hastanemizin etrafında otopark yoktu. Şimdi biz bu planlamayla hem o acil girişinin karşısında hem de hastanenin doğu tarafından iki tane büyük park yerini hazırladık. Biliyor musunuz? Bunları bizden kimse istemedi, biz kendimizden düşündük.  Çaycuma’nın her noktasını her köşesini nakış işler gibi işledik. İmar planını ona göre yaptık. Ve şimdi size sunduğum projelerin yerleri bu geçen dönemde hazırlandı. Başkalarının gibi havada ampul gibi asılı değil. Hepsinin yeri belli. Yanım da engelli arkadaşlarım var. Birazdan göreceksiniz bu engelli kardeşlerim hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bu asansörlere binecekler ve yukarıda yine kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan bu asansörden inip hastaneye ya da başka bir yere gidebilecekler. İşte engelsiz şehir budur. Bizim caddelerimiz, bizim meydanlarımız engelsiz. 5 sene sonra acaba ne olur. 41 tane projeyle ‘41 kere maşallah’ diyerek çıktık.  Esas ‘41 kere maşallah Çaycuma halkına’ dememiz gerekiyor. Sizleri en derin duygularımla selamlıyorum, hepinizi kucaklıyorum” diyerek tamamladı.

 

İKİ ENGELLİ İLE ASANSÖR HİZMETE AÇILDI

Çaycuma Belediyesi imamının yaptığı duanın temel kazıları yaklaşık bir yıl önce başlayan Kent Asansörü, protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesinin ardından hizmete açıldı. Asansörün ilk yolcuları iki engelli vatandaş ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk oldu. Alt istasyondan başlayan yolculuk, 4 dakika sonra, Devlet Hastanesi önündeki üst istasyonda sona erdi.

 

HALKTAN BAŞKAN KANTARCI’YA TEŞEKKÜR

Daha sonra açılışa katılan vatandaşlar, gruplar halinde asansöre binerek hastane önündeki üst istasyona ulaşmanın keyfini yaşadı. Bölgede ilk olan füniküler sistemi ile yolculuk yapan vatandaşların son derece sevinçli olduğu gözlendi. Vatandaşlar, asansör sistemini hizmete sokan Başkan Kantarcı’ya sevgi gösterilerinde bulunarak teşekkür ederken bol bol da hatıra fotoğrafı çektirdi.