Kozlu ilçesinde sokakta yaralı ve bitkin halde bulunan 'Golden' cinsi sokak köpeğe üniversiteli gençler sahip çıktı. Çenesi kırık olduğu için beslenemeyen sokak köpeğini özel veteriner kliniğine götürerek tedavi ettiren üniversite öğrencileri, yaralı köpeğe "Paşa" adı verdi. 'Golden' cinsi Paşa’nın tedavisine Veteriner hekim Gökmen Koç tarafından başladı.

BEÜ öğrencileri sosyal medya hesapları üzerinden "Paşa" adını verdikleri köpeğin tedavi masrafları için yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasına İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı da duyarsız kalmadı. Emniyet Müdürü Turanlı, köpeğin fotoğrafının paylaşıldığı sosyal medya hesabına yorumda bulunarak köpeğin tedavisi için destek olunacağını, ayrıca yaralanmasıyla ilgili de araştırma yapılacağını ifade etti. Üniversite öğrencileri de köpeğin tekme atılması sonucu çenesinin kırılmış olabileceğini iddia etti. Köpeğin bulunduğu Kozlu İlçe Polis Merkezi Amirliği de köpeğin nasıl yaralandığını tespit etmek için çalışma başlattı. Veteriner kliniğine gelen bir polis, köpeğin durumu hakkında bilgi aldı.

Veteriner hekim Gökmen Koç, köpeğin çenesinde meydana gelen kırık nedeniyle bugün ameliyat edileceğini söyledi. Köpeği yaklaşık 45 gün gözetim altında tutacaklarını anlatan Koç, şu bilgiyi verdi:

"Geldiğinde genel durumu iyiydi. Korkmuştu. Bir tramvaya maruz kalmış.  O travma konusunda da bir tekme mi trafik kazası mı belli değil. Bir gözü sakat, görmüyor. Gözü tamamen burada alınmış. Akşam vakti bir başka köpek sürüsünden kaçarken de sert bir yere çarpma ihtimali var. Nedenler araştırılıp mobese kayıtlarından öğrenilebilinir. İnşallah görülen bir kısımda olmuştur. Ama toparlayacak Allah'ın izniyle, genel durumu iyiye gidiyor. 45 - 60 gün arası katı gıda yemeyecek. Ağızda maske olacak ve o bölgeyi oynatamayacak şekilde ağız yolu ile sıva gıdalarla besleyeceğiz. Paşamızın durumu iyi maşallah. Duyarlı insanların olması çok güzel bir şey.  Onların sayesinde biz de müdahale edebiliyoruz. Onların sayesinde biz de elimizden geldikçe daha fazla, daha fazla hayvana ve daha fazla cana bakacağız. 10 günde bir röntgenimiz olacak. Hareketli bölge olduğu için bu iyileşme çok geç olacak. Paşa en az 45 gün bizimle olacak" (Emre Can Bayram)