Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu tahlisiye ekibine teşekkür ettiği açıklamasında özellikle yer üstünde koordinasyon eksikliğine dikkat çekti.

Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu açıklamasında şunları söyledi. "Ermenek te meydana gelen maden faciasında biricik amcam Recep ÇİLOĞLU da yer altında kalan işçiler arasında. Amcam yaklaşık 4 yıldır facianın olduğu ocakta şef olarak çalışmaktadır. Olayın olduğu gün birkaç saat içinde yola çıkarak yeğenlerimle birlikte saat 23:00 sularında olay yerine ulaştık. Gördüğümüz manzara çok kötüydü.
"OCAK AĞZINA KADAR SU İLE DOLUYDU"
Söz konusu ocak tabiri caizse boğazına kadar su ile doluydu. Devletimizin kurtarma ekipleri oradaydı. Zamanında oraya ulaşmışlar, ama müthiş bir panik ve koordinasyon eksikliği gözden kaçmıyordu. Bazı tulumbalar kurulamamış, bazılarının ise hatalı boru kullanımından dolayı boruları patlamıştı. Ya yeterli bilgisizlikten yada o an ellerinde mevcut olan malzemeleri kullanma zorunluluğundan olabilir diye yorumladık. Bir kangal 100 mm su borusunun etrafında yaklaşık 80 kişi olmasına rağmen sevk ve idare edecek kişi yoktu. Bizler o acımızla borunun döşenmesine yardımcı olduk. Bir conta için uzun süre beklemek zorunda kalındı. TTK tahlisiye ekibi olay yerine hızlı bir şekilde gelmesine rağmen su dolayısı ile olaya müdahele edemiyordu. Olay yerine giren çıkan araçlar kontrol edilemiyor. Kargaşa ortamından dolayı etkili ve pratik müdaheleler yapılamıyordu.
"AMCAM OLAYDAN ÖNCE YEMEK YEMİŞ"
O gece sabaha kadar hepimiz çaresizlik içerisinde umutla sağa sola koşturup durduk. Sabahın ilk ışıkları ve madenden kurtulan kişilerle sohbette facianın büyüklüğünü daha net görebildik. Amcamın faciadan 5 dk önce birlikte yemek yediği kazadan kurtulan işçi arkadaşları ile görüştüm. Varagel dibinde amcam işçilerle birlikte yemek yemiş, yemek sonrası daha alt kotta ki işçilerin yanına gitmek istemiş. Yanındaki işçilerin amcama çay içme teklifi ettiğini amcamın ise vaktinin olmadığını söylediğini alt kotta çalışan işçilerin yanına gittiğini öğrendim. 5 dk sonra gerçekleşen olayda birlikte yemek yediği işçiler kurtulmuş amcam ise göçük altında kalmıştır. ALLAH ın takdiri böyle olmuş. 
"YER ÜSTÜ İÇİN YENİ BİR EKİP KURULMALI"
Bölgede ilk günden beri enerji bakanımız Sayın Taner Yıldız, çalışma bakanımız Sayın Faruk Çelik,ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan olay yerinde çalışmaların bizzat başlarındaydılar. Her biri madenci yakınları ile yakından ilgilendiler. Ben enerji bakanımız ile 3-4 defa başbaşa görüşme fırsatı buldum. Gerek oradaki aksaklıkları gerekse mesleğimin verdiği tecrübe ile bazı gözlemlerimi paylaştım. Kendisini çok ilgili gördüm. Gördüğüm en önemli aksaklık, bu tür olayların yeraltı çalışması olduğu kadar yerüstü çalışması da var. Yerüstü nü halletmeden yeraltına inemiyorsunuz. Yeraltı ekibi (Ttk dan gelen) hazır ve tecrübeli lakin yerüstünde böyle bir ekip yok, bu ekibin olmayışı çok büyük bir eksiklik ve çalışmalar bundan dolayı zamanında başlayamıyor. Ttk bünyesinde teknik ekipten, tecrübeli bir ekibin kurulması çok faydalı olacaktır. Bu ekip tıpkı yeraltı ekibi gibi tüm Türkiye ye hizmet verebilir.
Yine Ermenek teki madenle ilgili bir çok sorun olduğunu Sayın bakanımızla paylaştım. Her birini not alıp ilgileneceğini söyledi.. 
Bizler ÇİLOĞLU ailesi olarak bu kazadan ders alınmasını, gerek bu madenin işletilmesi, gerekse kaza sonrası yapılan hataların tekrar yapılmamasını, suçluların ise cezalandırılmasını, öncelikle de yeraltında ki işçilerimizin bir an önce çıkarılmasını istiyoruz.. 
Bizzat beni sıksık arayarak bilgi alan milletvekillerimiz, Sayın Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Ali İhsan Köktürk e ve tüm eş dost ve arkadaşlara teşekkür ederim.