Çaycuma Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’ne bölgede bir ilk olarak yapılan Çok Dilli Çocuk Yuvası, görkemli bir törenle açıldı.

 

Çaycuma Belediyesinin İstasyon Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Çok Dilli Çocuk Yuvası görkemli bir törenle açıldı. Çaycuma Bilim Merkezi Projesi müellifleri Emrah Bal ve Ahmet İlyas Sözeri'nin bir anaokulunun tüm gereksinimlerini düşünerek projelendirdiği ve inşaatı belediyenin şirketi Çaybel tarafından yapılan yuva törenle hizmete girdi. Açılış törenine Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve eşi Belgin Kantarcı, Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkan Yardımcıları Körpüş Mısırlı ve Timuçin Pak, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, ÇTSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın,  Çaycuma Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, bazı belediye meclis üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çaycuma Belediyesi Çocuk Korosu, mini bir konser verdi.

 

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN EMEĞİ VAR

Törende bir konuşma yapan a Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,  Çok Dilli Çocuk Yuvası’na emeği geçen herkese teşekkür etti.  İstasyon Mahallesi’ndeki güzide eğitim kuruluşunu Almanya’daki hemşerileri ve kardeş belediyenin katkılarıyla hizmete açtıklarını belirten Başkan Kantarcı, “Bu tesisin oluşumunda ve işletmesinde yürekleri bizimle beraber atan değerli kardeşim Almanya’da Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt’a, okulumuzla ilgili çalışmalara katılmak için buralara kadar gelen Sayın Edeltraut Maria ve eşine, Almanya ile ilişkilerimizi geliştiren değerli Nedim Kalembaşı’na ve eşi Nurhan Hanıma, hemşerimiz Hasan Akgönül’e ve bu çok dilli anaokulu projesinin isim babası ve her noktasında bizim yanımızda olan ve yanımıza açılış için apar topar değerli eşi Türkan Hanımla beraber Almanya’daki öğretmeni Burcu Horasan’ı gönderen ve Almanya’da bir başarı hikayesi olan değerli Turgay Tahtabaş’a gönülden çok teşekkür ediyorum. Buradan Almanya’ya saygılarımızı ve sevgilerimizi yolluyorum. Diğer taraftan bugün aramıza katılamayan Hafize Ekici öğretmenimize, çok teşekkür ediyorum. Onun da bu okula büyük katkıları oldu ve bundan sonra da olacak. Çaycuma Almanyalılar Derneği Başkanı Şenol Alagöz ve arkadaşlarına, Çaycumalılar Derneği Başkanımız Savaş Çiloğlu’na, bize destek olan yön gösteren değerli Kaymakamımız Serkan Keçeli ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Baş ile çalışma arkadaşlarına,  bize bağrını açan Gar Müdürümüz Veysel Çalışkan’a ve elbette aylardan beri geceli gündüzlü çalışan Çaycuma Belediyemizin en yukarıdan en aşağısına kadar tüm personeline, Çaybel çalışanlarına ve başındaki değerli müdürü Cemal Özkan’a teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü de bugün burada aramızda olan sizlere ediyorum” dedi.

 

İSTASYON TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ HİZMETİ ALDI

Başkan Kantarcı, “İstasyona bir çivi dahi çakılmadı” şeklindeki iddialar üzerine de şöyle devam etti: “Bu tören münasebetiyle sağır sultanlara da duyurmak üzere İstasyon Mahallesiyle ilgili bazı şeyler söyleyeceğim. İstasyon Mahallesi’ni duymuyorlar, görmüyorlar konuşuyorlar. Diyorlar ki, ‘İstasyon’a çivi çakılmadı.’ İstasyona çivi çakmayanlar, ‘İstasyona çivi çakılmadı’ diye konuşuyorlar. Bakın neler yaptık: Elektrik şebekesini yer altına aldık. Doğalgazı her tarafa ulaştırdık. Bulunduğumuz Kenan Aydın Caddesi, Osman Metin Yurtbay Caddesi, Gökhan Velikişioğlu Caddesi gibi çok önemli 3 caddeyi doğalgazdan sonra yeni baştan yaptık. Aralardaki çok sayıda sokağı yaptık. Değil Çaycuma’nın Batı tarafında Zonguldak’ta bile olmayan Gazi Parkı bir tek ağaç bile kesilmeden İstasyon’a yaptık.  İtfaiyeyi getirdik buraya.  Terminal baştan aşağı ele alındı. Peronlar, terminal binası hepsi yenilendi. Otel, çok güzel bir tesise dönüştü. Ve en son galericileri de orada ticaretlerini artıracak şekilde hepsini bir araya getirdik” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

BU SEMTİ TAÇLANDIRAN GÜZİDE BİR EĞİTİM KURUMU AÇTIK

Belediyenin tahsilat birimi çok uzun zamandır İstasyon’da görev yaptığını da dile getiren Başkan Kantarcı, sözlerini, “Bu bölgede oturanların artık belediyeyle ilgili işleri için çarşıya gitmelerine gerek kalmadı. Bankamatikler bir araya toplandı. Doğu Çaycuma’daki insanların işleri çok kolaylaştı. Suda ön ödemeli sayaç yaygınlaştırıldı. Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi’nin okul yolu yapıldı. Yağmursuyu hattı ırmağa kadar ulaştırıldı. Burada evlerin içinden kanalizasyon fışkırıyordu, artık tamamen önlendi. Doğalgaz veya herhangi bir sebepten kazılan yollarda onarıldı. Burada belki birçok hemşerimin bilmediği bir şey daha var. Demiryolunun doğusunda çok önemli 18 uygulamaları yaptık. İstasyon’da ilk defa yapsat inşaatı başladı bunu biliyor musunuz?  18 uygulanan alanlarda önümüzdeki günlerde ülkemiz yeter ki krizden çıksın çok güzel mahalleler, sokaklar oluşacak. Bunların bütün inşaat altyapısı, mimari alt yapısı hazırlandı. Tapu problemleri tamamen çözüldü. Ama her şeyden güzeli bu bölgedeki çocuklarımızın daha okula başlamadan hem Türkçeyi hem Almancayı yarın bir gün daha başka dilleri de öğrenebileceği, bu bölgeyi taçlandıran bir eğitim kuruluşunu hep beraber hizmete açacağız. Bu, bu bölgeye yapılmış bence ilk olaydır, hatta bu Çaycuma’da belediyenin yaptığı ilk olaydır. Ben böyle güzel bir günde bu açılışa iştirak ettiğiniz için, bu tarihi günde bizle beraber olduğunuz için hepinize gönülden teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı. Yapılan duanın ardından yuvanın açılış kurdelesi kesildi.  Başkan Kantarcı ve beraberindekiler yuvanın yapımında destek veren Lennestandt Belediye Başkanı Stefan Hundt ve kreş eğitmeni Edeltraud Maria’nın video konferans yöntemiyle gönderdiği mesajların dinlemelerinin ardından hep beraber yuva gezildi.